Silnik GX spalanie
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
- WarMachine18
- Ma gadane
- Kontakt:
to widzisz ty masz szczescie i jezdzisz to dobrych mechanikow a umnie narazie takich nie znalazlem choc szukalem. zostawy mi 2 warsztaty zobaczymy ci oni zrobia
[ Dodano: Pią Mar 11, 2005 17:53 ]
Gtx spytales sie mnie czy sprawdzilem sonde po odlaczeniu jej nic sie nie poprawia.
[ Dodano: Pią Mar 11, 2005 17:53 ]
Gtx spytales sie mnie czy sprawdzilem sonde po odlaczeniu jej nic sie nie poprawia.
Danger War Machine Incoming
- olozwirski
- 2 SLOW 2 PLAY
- WarMachine18
- Ma gadane
- Kontakt:
- olozwirski
- 2 SLOW 2 PLAY
Kompa mam, sonde tez, w kolektorze. Z ta wtyczka to jest tak ze jak jest wpieta to obroty silnika sie pier...la tzn czy silnik cieply czy zimny to obroty skacza od 300-100. Za to z wypieta na zimnym silniku gasnie, ale jak sie rozgrzeje to rowniutko 800. Zaden mechanik nie dal rady naprawic. Wiec jaki mam wtrysk?
[ Dodano: Pią Mar 11, 2005 18:35 ]
Dodam ze napewno wszystko jest seryjne, nikt nic nie zmienial przy silniku, wtrysku etc.
Dodam ze napewno wszystko jest seryjne, nikt nic nie zmienial przy silniku, wtrysku etc.
- ygd
- Prezes vwgolf.pl
- Auto: Audi S3
- Silnik: AFN
- Kontakt:
Re: Silnik GX spalanie
To może inaczej... były KR na Ke-jetroniku (niektóre corrado i golfy) i PL na K-jetroniku (passat, golf usa) :>gtx pisze:Tu z toba sie nie zgodze .Nie bylo KR z sonda lambda!! Cos ci sie pomylilo i to zdrowo.
A co do szukania igly w stogu siana , to tez sie nie zgodze . Jetronikiem tak nie jest bo to jest porosty wtrysk mechaniczny , jak ktos ma nawet male pojecie o mechanice i cos jest nie tak latwo mozna znalesc usterke.
K , lub KE-JETRONIK to dobry wtrysk jak ktos dba nie ma z tym problemow i jezdzi do dobrych mechanikow a nie pseudo mechanikow.
Zgodzę się z tym, że to bardzo dobry wtrysk jeśli ktoś dba i jeździ do dobrych mechaników, ja mam ke-jetronik trochę ponad rok, przez ten czas, jedynie wtrysk rozruchowy musiałem odłączyć (taki już kupiłem) no i ciągle szukam stabilizatora wolnych obrotów - także taki miałem po kupnie

Z kolei nie znam żadnego dobrego mechanika, któremu bym zostawił do naprawy coś przy wtrysku, jeśli by cos nawaliło

W autoryzowanej stacji boscha "geniusze" chcieli go do vaga podłączać

VW Klub Polska #106
Golf MK4 `99 1.6
Audi S3 8L '01
Golf MK4 `99 1.6
Audi S3 8L '01
Juz to powtarzalem to jest wtrysk KE-JETRONIK.Moj brat mial taki wtrysk w audi i wedlug katalogu to byl ke-jetronik.Nie bylo nigdy takiego wtrysku k-jetronik z sonda i z kompem.olozwirski pisze:Kompa mam, sonde tez, w kolektorze. Z ta wtyczka to jest tak ze jak jest wpieta to obroty silnika sie pier...la tzn czy silnik cieply czy zimny to obroty skacza od 300-100. Za to z wypieta na zimnym silniku gasnie, ale jak sie rozgrzeje to rowniutko 800. Zaden mechanik nie dal rady naprawic. Wiec jaki mam wtrysk?
Podstawowa roznica pomiedzy k a ke-jetr jest to ze ten drugi (KE) ma sonde i kompa.
Jak chcesz zmienic na PL to musisz zmienic tez instalacje elektryczna bo PL ma dodatkowy sterownik zaplonu.Kombinowane instalacje z 8v do 16v to zawsze bedzie kijowo chodzic.Chyba ze znasz dobrego fachowca ktory ci podepnie ten sterownik do zaplonu i wszystko razem zgra, tak jak nalezy.
- olozwirski
- 2 SLOW 2 PLAY
Posiadam identyczny wtrysk jak na zdjeciach z tym do tego kat i sonda lambda, takze szukam stabilizatora obrotów bo autko potrafi pokasakac 100-400 obr i dopiero sie uspokaja, bywa to dnerwujace bo na wolnych obrotach zimny gasinie, pojedziłem po mechanikach jeden to nawet chialmi sprowadzac identyczny uzywany wtrysk z holandi za 700 zl
... monotona regulacja poprawiła sytuacje nie buja sie ale sam potrafi ustawic sie na obrotach np 1500
... a polowa speców mowi ze ten wtrysk ma taka nature 

- olozwirski
- 2 SLOW 2 PLAY
- WarMachine18
- Ma gadane
- Kontakt:
- WarMachine18
- Ma gadane
- Kontakt:
- olozwirski
- 2 SLOW 2 PLAY
- WarMachine18