Tuleje tylnej belki
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
śmieszne kwoty, w mk3 po znajomosci u qmpla mój mechanik wziął za tuleje 2x 38zł + jakieś 20% bo tyle znizki mam w stenmocie na cześci a robocizna to dokładnie nie wiem, ale za tylnią belkę, amory tył - wszystko, miski oslony itp za robocizne 150zł.
Wiec za samą belkę to jakieś drobne, pewnie dlatego że razem z amorami, bo przy okazji.
Ale 300zł? jak dla mnie to bym wolał sam juzto zrobić
[ Dodano: 05 Mar 2007 19:49 ]
A jeszcze, nie kupował samych tulei, tylko cały zestaw za 120zł (ze śrubami itp) bo ponoć są jakieś komplikacje z demontażem
Wiec za samą belkę to jakieś drobne, pewnie dlatego że razem z amorami, bo przy okazji.
Ale 300zł? jak dla mnie to bym wolał sam juzto zrobić
[ Dodano: 05 Mar 2007 19:49 ]
A jeszcze, nie kupował samych tulei, tylko cały zestaw za 120zł (ze śrubami itp) bo ponoć są jakieś komplikacje z demontażem
- sas_gti
- Mistrz KieroVWnicy
- Kontakt:
marrcin, w norrauato mogl sie troche zagalopowac i nie chodzilo mu o luz na tulejach belki tylko luz na lozyskach z tylu
Tak czy inaczej jesli ten luz tam jest (czy to na belce czy na lozysku) eliminuje to mozliwosc prawidlozej ustawinia zbieznosci z przodu, bo ustawia sie ją względem nieregulowanego tyłu....
z cena tez przesdzil , tuleje kupisz za 32 zł np FEBI BILSTEIN 01172
wymiana to 100-150 zł
Teraqz juz wiesz na czym polegaja darmowe rpzeglady, chodzi w nich o to zeby uswaidomic klientowi ze ma cos do wymiany , a skoro na przeglad ten ktos jedzie do norauto to jest duze prawdopodobienstwo ze naprawy dokona tez w norauto.....Uzasadnia to tez poniekad przesadzoną diagnoze co do tej zbieznosci, ale czesc w tym jest prawdy....Dobry warsztat odmówi ustawieniageometri czy zbieznosci jesli bedą w tym rpzeszkadzaly nawet najmniejsze luzy....Oczywiscie sa zaklady ktore te zbeiznosc ustawia a klient ja straci po wjechaniu w pierwsza lepsza dziure, sa to tzw naciagacze....pozdro
Tak czy inaczej jesli ten luz tam jest (czy to na belce czy na lozysku) eliminuje to mozliwosc prawidlozej ustawinia zbieznosci z przodu, bo ustawia sie ją względem nieregulowanego tyłu....
z cena tez przesdzil , tuleje kupisz za 32 zł np FEBI BILSTEIN 01172
wymiana to 100-150 zł
Teraqz juz wiesz na czym polegaja darmowe rpzeglady, chodzi w nich o to zeby uswaidomic klientowi ze ma cos do wymiany , a skoro na przeglad ten ktos jedzie do norauto to jest duze prawdopodobienstwo ze naprawy dokona tez w norauto.....Uzasadnia to tez poniekad przesadzoną diagnoze co do tej zbieznosci, ale czesc w tym jest prawdy....Dobry warsztat odmówi ustawieniageometri czy zbieznosci jesli bedą w tym rpzeszkadzaly nawet najmniejsze luzy....Oczywiscie sa zaklady ktore te zbeiznosc ustawia a klient ja straci po wjechaniu w pierwsza lepsza dziure, sa to tzw naciagacze....pozdro
- lucunio
- Mały gagatek
- Kontakt:
widze ze wiekszosc osob ktore sie wupowiadaja nie wie ze w VARIANCIE sa 4 tyleje po 2 na kazda strone- znajduje to swoje uzasadnienie przy obciazeniu co dla combi jest normalne takze cena samych tylei to od 150 w zwyz zalezy od firmy do tego wybicie i wprasowanie odbywa sie nieco inaczej niz przy pojedynczej tulei- wypalanie, wycinanie gumy czy sciaganie sciagaczem widzze ze wymianka okupiona jest sporym doswiadczeniem no i potem geometria - jak dla mnie nieodzowny element sprawdzeniazbieznosci osiek po ruszaniu zawieszenianicpoN pisze:mój mechanik wziął za tuleje 2x 38zł
[ Dodano: Wto Mar 06, 2007 02:27 ]
dolicz wysylke, poza tym roznie to wyglada na foto a potem jak juz po otwarciu ptzesylki brakowac moze firmowego napisu febi - placisz za drozsze a przysylaja podroby tlumaczac sie ze to z konca partii - pamietaj ze wymiany tulei dokonujesz na ok 150 -200 tys km takze warto zainwestowac a sszczegolnie ze autko bedzie smigac po naszych a nie po zachodnich drozkachmarrcin pisze:na allegro tuleje sa po ok 30-40zł szt
***1.9TDI***120PS***250NM***
- Paweł NPI
- ...
A skąd takie dane o wytrzymałości?? Przecież to zależy po jakich drogach się jeździ...lucunio pisze: pamietaj ze wymiany tulei dokonujesz na ok 150 -200 tys km
Może na Niemieckich drogach da rade przejechać 200 tyś km bez wymiany tulejek.
Ja u siebie płaciłem 75 PLN za wymianę i 75 za dwie tulejki = 150 PLN.
[url=http://www.ilespala.pl/podsumowanie/426][img]http://www.ilespala.pl/obrazek/426/3/1[/img][/url]
[url=http://www.fotosik.pl][img]http://images46.fotosik.pl/298/9584d7b661611e73.jpg[/img][/url]
[url=http://www.fotosik.pl][img]http://images46.fotosik.pl/298/9584d7b661611e73.jpg[/img][/url]
-
- Gadatliwa bestia
- Kontakt:
moje wytrzymaly 140tkm...w polsce Tak jak kolega pisal ja rowniez biore czesci ze stenmotu mam znizke 20% za febi wyszlo mi chyba 25-30zl za sztuke liczac ze znizkapalen pisze:A skąd takie dane o wytrzymałości?? Przecież to zależy po jakich drogach się jeździ...lucunio pisze: pamietaj ze wymiany tulei dokonujesz na ok 150 -200 tys km
Może na Niemieckich drogach da rade przejechać 200 tyś km bez wymiany tulejek.
Ja u siebie płaciłem 75 PLN za wymianę i 75 za dwie tulejki = 150 PLN.
- Fabian LDZ
- _
- Kontakt:
Panowie lucunio, ma racje!! zwykły Golf w htb ma w belce 2 tuleje - po jednej na strone, Golf w kombii ma tak samo jak np Passat czyli 4 tuleje w tylniej belce - po dwie na strone!! koszt takich tuleii to koło 25zł za sztuke - Febi/SWAG
[ Dodano: Wto Mar 06, 2007 12:24 ]
[ Dodano: Wto Mar 06, 2007 12:24 ]
jeśli masz dostęp do katalogów np Febiego zobaczysz że w Golfie kombii sa 4 tuleje z tyłusas_gti pisze:tez to chetnie zoabcze, pierwsze slysze ze ma 4 tuleje