Problem ze spryskami

Masz problem ze swoim VW?
Napisz tutaj co go boli :)

Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP

Marooo9
Użytkownik
Użytkownik
Kontakt:

Post autor: Marooo9 » czw lut 15, 2007 09:20

Który przełącznik ten w manetce??

[ Dodano: Czw Lut 15, 2007 08:24 ]
greg pisze:najprędzej, a jak naciskasz zeby pryskało to wycieraczki chodzą?
Pytałeś czy działają wycieraczki ?? Otóż gdzy pociągnę manetke do siebie to wycieraczki nie działaja ani spryskiwacze ale jak włącze wycieraczki manetką albo w góre albo w dół to chodzą.

greg

Post autor: greg » czw lut 15, 2007 14:21

no to brak styku lub wygięta blaszka w manetce

Marooo9
Użytkownik
Użytkownik
Kontakt:

Post autor: Marooo9 » czw lut 15, 2007 14:24

Ok sprawdzę to

greg

Post autor: greg » czw lut 15, 2007 14:26

tam jest taka blaszka - co jak bierzesz do siebie to robi styk i pryska przód, a jak od sibie to ta sam blaszka w drugą dotyka

Marooo9
Użytkownik
Użytkownik
Kontakt:

Post autor: Marooo9 » czw lut 15, 2007 14:39

ok bede musiał to rozebrać ale jeszcze tego nie robiłem :)

greg

Post autor: greg » czw lut 15, 2007 14:44

bardzo ni erozbieraj całego przełącznika tylko obejrzyj - może sie da podejść jakimś śrubokręcikiem i podprostować

Marooo9
Użytkownik
Użytkownik
Kontakt:

Post autor: Marooo9 » czw lut 15, 2007 15:15

Tylko osłone od stacyjki zdjąć??

Awatar użytkownika
RaMZeS_CP
Ma gadane
Ma gadane
Kontakt:

Post autor: RaMZeS_CP » pn lut 19, 2007 15:25

Rob 21 pisze:W moim mk2 nawaliła manetka (dzwignia) spryskiwaczy, a mimo to wycieraczki działały. Zobacz o ile się da czy zestyki z manetki są czyste, czy może już zużyte, bądz uszkodzone.
Może wyczyścisz i będzie ok.
Marooo9 pisze:Pytałeś czy działają wycieraczki ?? Otóż gdzy pociągnę manetke do siebie to wycieraczki nie działaja ani spryskiwacze ale jak włącze wycieraczki manetką albo w góre albo w dół to chodzą.
u mnie na poczatku bylo tak ze wycieraczki chodzily normalnie, gdy chcialem wlaczyc spryskiwacze od razu bezpiecznik sie przepalal :panna:
zalozylem nowe manetki, na bank sprawne, i teraz bezpiecznik juz sie nie pali, ale spryskiwacze nadal nie dzialaja :panna: :panna: :panna: taka sama sytuacja jak u Marooo9
dodam jeszcze ze jest napiecie na kostce ktora jest orginalnie przy silniczku :bajer:

a silniczek bankowo sprawny bo zrobilem sobie na krotko, tz. przprowadzielm przewody do kabiny i zalozylem wlacznik, bo jezdzic sie nie dalo bez spryskiwaczy :bajer:

MrUkAs pisze:A co moze byc powodem, ze gdy auto stoi to pryska ladnie. A jak jade (im szybciej tym gorzej) to spryskuje bardzo slabo, ledwo co plyn na szybe sie wylewa?
opór powietrza :jezor:

greg

Post autor: greg » pn lut 19, 2007 20:17

Tylko osłone od stacyjki zdjąć??
zacznij od tego i zobacz czy jesteś w stanie wrtedy ustalić co nie zwiera, jak to nie pomoże dopiero rozbierasz dalej - jeśli masz poduchę to trzeba odłączyć aku

Sephat
Nowicjusz
Nowicjusz

Post autor: Sephat » wt lut 20, 2007 14:24

Witam

Miałem taki sam problem w swoim mk2..Okazało się, że styki są już wypalone w przełączniku od wyciraczek.Wymina na nowe załatwiła problem.
Pozdrawiam

Awatar użytkownika
RaMZeS_CP
Ma gadane
Ma gadane
Kontakt:

Post autor: RaMZeS_CP » wt lut 20, 2007 17:08

Sephat pisze:Witam

Miałem taki sam problem w swoim mk2..Okazało się, że styki są już wypalone w przełączniku od wyciraczek.Wymina na nowe załatwiła problem.
Pozdrawiam
styki ?? ale gdzie one sie znajduja?? w manetce?,bo ja ja wymienilem i nic nie pomoglo :panna:

Sephat
Nowicjusz
Nowicjusz

Post autor: Sephat » czw mar 01, 2007 14:23

Tak.Trzeba rozebrac kierownice,wyciagnac ja, odłączyc przewody i caly przelacznik z manetkami jest juz na wierzchu.Trzyma sie na trech srubkach.Po odkreceniu wyciagamy je do siebie.Ten przelacznik zepolony rozbiera sie na dwie czesci.W srodku sa blaszki stykowe.Czest sa juz wypalone.Jesli to nie pomoze to moze byc uszkodzony przkaznik, przewod zasilajacy.

Awatar użytkownika
RaMZeS_CP
Ma gadane
Ma gadane
Kontakt:

Post autor: RaMZeS_CP » czw mar 01, 2007 17:30

Sephat pisze:....Jesli to nie pomoze to moze byc uszkodzony przkaznik, przewod zasilajacy.
przewód zasilający u mnie jest raczej ok, ponieważ sprawdzałem go miernikiem i jest napiecie
a co do przekaźnika to gdzie się on znajduje w mk2 i jak jest oznaczony ??? :bajer:

Zablokowany

Wróć do „Techniczne (archiwum)”