Czemu MK3 1,6 (75KM) jeżdzi dużo żwawiej niż MK3 1,8(75)
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
Nooo, a jak taka potęga jak AAM ma napędzać passata? 
Silniczek to niestrudzony perszeron, on raczej wolno i stabilnie, jestem skłonny uwierzyć że 1.6 może dawać odczucie że lepiej się wkręca.
Mój np. przy zestopniowaniu skrzynki do passata woli pracować momentem obrotowym i lepiej "idzie" (raczej dostojnie kroczy...) jak się go nie piłuje do max obrotów na każdym biegu, ale tak do góra 4500-4700 i następny bieg. Powyżej jakby mielił powietrze.
Cóż, dużo w tej ocenie subiektywnych wątków.
Zresztą, niektórzy uważają, że jak głośniej, to szybciej, itp.
Bez stopera albo równoległego startu nie stwierdzisz, dużo jest na widzimisię.
Silniczek to niestrudzony perszeron, on raczej wolno i stabilnie, jestem skłonny uwierzyć że 1.6 może dawać odczucie że lepiej się wkręca.
Mój np. przy zestopniowaniu skrzynki do passata woli pracować momentem obrotowym i lepiej "idzie" (raczej dostojnie kroczy...) jak się go nie piłuje do max obrotów na każdym biegu, ale tak do góra 4500-4700 i następny bieg. Powyżej jakby mielił powietrze.
Cóż, dużo w tej ocenie subiektywnych wątków.
Zresztą, niektórzy uważają, że jak głośniej, to szybciej, itp.
Bez stopera albo równoległego startu nie stwierdzisz, dużo jest na widzimisię.
MH po przeszczepie bloku - alive&kicking!
No niestety zdecydowanie wolał bym mieć ABSa, ale woleć a mieć to 2 różne rzeczy nei prawdaz 
Hehe wogole dziwna rzecz odnośnie AAMa, najlepiej jest go kręcic do 5,500 max, pozniej już naprawde nie daje rady, a zabawna rzecz jest taka że powyzej 4,500 on zamiast chodzic głosniej, to sie wycisza heheh, ciekawy silnik ciekawy
ale trwały a to najwazniesze 
Hehe wogole dziwna rzecz odnośnie AAMa, najlepiej jest go kręcic do 5,500 max, pozniej już naprawde nie daje rady, a zabawna rzecz jest taka że powyzej 4,500 on zamiast chodzic głosniej, to sie wycisza heheh, ciekawy silnik ciekawy
http://rapidshare.com/files/12664559/Golf_III_by_WilQ.wmv.html ----------> Filmik Golf by Wilq
Zoltecek pisze:no własnie ja nigdy swojego nie dokrecam do 5500rpm bo on juz przy 4000 zaczyna wyc i praca taka wydaje mi sie ze go mocno meczy
zastanawiam sie czy nie kupic wałka rozrzadu i kompa od ABS moze cos pomoze
Tak czy inaczej najlepszy czas do 100 km.h ma kręcąc go do odcięcia, a to dlatego, że po zmianie biegu na 2ke ma juz wysokie obroty i osiąga maxymalną moc
[ Dodano: 04 Lut 2007 11:58 ]
a co do Twojego planu... po co Ci to?? wydasz kupie siana i dostaniesz kilka koni więcej
[ Dodano: 04 Lut 2007 12:09 ]
tutaj masz 0-100 mojego AAMa sprawdz sam czy Twój zbiera się podobnie
http://rapidshare.com/files/14846027/DSCN0973.MOV.html
http://rapidshare.com/files/12664559/Golf_III_by_WilQ.wmv.html ----------> Filmik Golf by Wilq
Według książki serwisowej golfa przyspieszenie jest nieznacznie lepsze na korzyść silnika 1,6 ale jest to różnica raczej niezauważalnaWilQ pisze:Pytasz o osiągi. Katalogowo 1,6 ma 14,0 do 100 km.h, 1,8 AAM ma 13,9, czyli różnica jest praktycznie żadna. Powtarzam, katalogowo... ja kręce mojego AAMa do 100 średnio w 12,6-.12.7, co może nie jest czymś nadzwyczajnym ale dobry moment pozwala na spawną jazde
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
VAG-CZEWA.PL Admin
MK4 VR6 4x4 AQP

mk4 VR6 4motion AQP, Toledo II VR5 AGZ, bo świat kręci sie za szybko żeby jeździć wolno
MK4 VR6 4x4 AQP

mk4 VR6 4motion AQP, Toledo II VR5 AGZ, bo świat kręci sie za szybko żeby jeździć wolno
chyba właśnie tak jestZoltecek pisze:wyglada na to ze to wszystko przez krótsza skrzynie biegow w 1,6
VAG-CZEWA.PL Admin
MK4 VR6 4x4 AQP

MK4 VR6 4x4 AQP