Konserwacja zewnętrzna - co polecacie/odradzacie
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
najprostsze i skuteczne- pędzel w łąpę - wiadro środka "blachogum" i jedziesz 2-3 rzy - zrobi się fajna powłoka i to nic że wyschnie - ja tym środkiem pociągnąłem moje mk2 i po roku jak mi zaj*** to po miesiącu odnaleziona buda - oglądałem - zero korozji, zero wżerów a woda stała w środku (bo ciągnąłem i w środku i od spodu podłogę)
- Razal
- Gadatliwa bestia
- Kontakt:
Re
Witam,
odświeżę temat...
wczoraj oczyściłem dokładnie do gołej blachy niektóre elementy podwozia w moim golfie, oczywiście zastosowałem na to odrdzewiacz. Teraz 24h przerwy zgodnie z zaleceniem producenta.
I najważniejsze... CO DALEJ?
Miejsca nie są widoczne więc zamierzam dać baranek jako ta główna powłoka, ale nie mam pojęcia co dać (jaki podkład) na ten odrdzewiacz, żeby trzymał się baranek i żeby go nie odparzyło, albo żeby się nie zważył przy nakładaniu... Na baranek coś jeszcze się nakłada ?
Jaka powinna być kolejność nakładania warstw zgodnie ze sztuką konserwacji podwozia?
Jaki podkłada polecacie pod baranka?
Z góry dzięki za info!
odświeżę temat...
wczoraj oczyściłem dokładnie do gołej blachy niektóre elementy podwozia w moim golfie, oczywiście zastosowałem na to odrdzewiacz. Teraz 24h przerwy zgodnie z zaleceniem producenta.
I najważniejsze... CO DALEJ?
Miejsca nie są widoczne więc zamierzam dać baranek jako ta główna powłoka, ale nie mam pojęcia co dać (jaki podkład) na ten odrdzewiacz, żeby trzymał się baranek i żeby go nie odparzyło, albo żeby się nie zważył przy nakładaniu... Na baranek coś jeszcze się nakłada ?
Jaka powinna być kolejność nakładania warstw zgodnie ze sztuką konserwacji podwozia?
Jaki podkłada polecacie pod baranka?
Z góry dzięki za info!
Było: MK2 1,6 / MK3 GT TDI-VP / PASSAT B5 TDI-PD / Jest: PASSAT B6 TDI-CR / Lupo 1,0 / MK4 1,4 16V
- wasiak
- Gadatliwa bestia
- Kontakt:
http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?t=35798
ten temat ci powinien wszystko wyjasnic
ten temat ci powinien wszystko wyjasnic
http://www.forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?t=190127 MOJE MK2 2E ZAPRASZAM