nadal słaby i zmulony (to nie palec ani kopułka)
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
a czy masz u siebie katalizator? Jesli tak to sprawdz koniecznie czy nie jest zapchany. Komputerka to chyba faktycznie nie masz, bo z tego co wiem to RPki i PNki maja. Wyczytałem gdzies ze jeszcze moga miec digi, ale tego na 100% nie wiem
Ostatnio zmieniony śr sty 24, 2007 12:35 przez eidos, łącznie zmieniany 1 raz.
skoro tak to i komputerka tez nie ma
[ Dodano: Sro Sty 24, 2007 11:39 ]
a zapłon masz dobrze ustawiony?
[ Dodano: Sro Sty 24, 2007 11:43 ]
jeszcze mi przyszło do głowy, że może jakies kolo hamuje, bo hamulec nie odpuszcza. Ewentualnie jak masz wezyki z podcisnieniami w swoim silniku, to moze ktorys jest dziurawy albo zle zalozony
[ Dodano: Sro Sty 24, 2007 11:39 ]
[ Dodano: Sro Sty 24, 2007 11:43 ]
jeszcze mi przyszło do głowy, że może jakies kolo hamuje, bo hamulec nie odpuszcza. Ewentualnie jak masz wezyki z podcisnieniami w swoim silniku, to moze ktorys jest dziurawy albo zle zalozony
znaczy się kilka dni temu jeszcze chodził lux, był mocny i zrywny, jest mozliwośc zeby się sam rozregulował?eidos pisze: [ Dodano: Sro Sty 24, 2007 11:39 ]
koło raczej nie, tu raczej jest zaburzona praca silnika, jak dodaje gazu wtedy lepiej słychac ze silnik nierówno chodzi, a wężyk podcisnienia gdzie jest? (to taka cienka czarna rureczka? juz ja ogladałem o ile to jest to, fakt koncówka była nieszczelna ale juz jest naprawiony)eidos pisze:[ Dodano: Sro Sty 24, 2007 11:43 ]
Oo===w===oO
jest to prawdopodobne, U mnie jest to latwe bo aparat zaplonowy jest pionowo i przykresony jest jedna sruba. Srube trzeba lekko poluzowac aby mozna bylo krecic calym aparatem zaplonowym. Odpalasz silnik i delikatnie krecisz w jedna albo druga strone aparatem sluchajac jak na to reaguje silnik, jezeli w danym polozemiu aparatu silnik pracuje najlepiej to przykrecasz srube.arab_den pisze:a gdzie i jak się przesuwa zapłon? myślisz ze przezto tez moze być zmulony i silnik bedzie nieregówno chodził ?
Nie wiem jak jest zamontowany aparat w Twoim silniku, opisalem jak to jest u mnie ale zasada jest ta sama
A wezyki podcisnienia to posprawdzan wszystkie zanim zaczniesz regulowac aparat. Sprawdz czy gdzies sie rurki nie sparcialy, u mnie jedna byla lekko dziurawa i silnik przerywal ze sie jechac nie dalo