AUTOMAT nie wybiera biegów! POMOCY!
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
-
mariusz206golf
- Nowicjusz

- Kontakt:
i to jest ważne, można skrzynię zarżnąć. Oczywiście podholowanie na krotkim odcinku nic pewnie nie spapramarek2907 pisze: smarowanie skrzyni
[ Dodano: Nie Gru 31, 2006 12:27 ]
raf1al, delikatnie ściągnij osłonę, uważaj na ten pasek który zasłania otwór ( ja ułamałem) i juz masz wszystko widoczne.
Osłona jest na zatrzaskach.
a ja holowałem 70km i zadnego motylka bo po co zwalniac holowanie wcale nie trzebamarek2907 pisze:niekonieczniebodzio_j pisze:i koniecznie z zapalonym silnikiem.
na wyłaczonym silniku nie pracuje wspomaganie hamulców , kiery i smarowanie skrzyni
więc w takim wypadku trzeba mieć dużo siły i cholować zmax prędk 30km/h i na odległość nie wiekszą niż 15km ( tak pisze w instrukcji z Hyundaya Sonaty) na dłuższe cholowania trrzeba oś napędową wpakować na motylka
jechac ani 30km/h na odległość nie większą niz 15km to śmieszne ale nic się nie stanie
jak przejedziesz 15,5 km
na razie temat nie podlega dyskusji bo nie wiadomo co walnęło,
najgosze jest to że bez kanału na razie sie nie obędzie bo mało co widać
pod maską można jedynie wsadzić głęboko rękę za silnik i jakoś może
przy pomocy lusterka popatrzeć czy cos nie wisi przy skrzyni i koniecznie
jeśli będzie kanał to zajrzeć pod wajchę od biegów
[ Dodano: Nie Gru 31, 2006 19:30 ]
dlatego też warto włączyć silnikbodzio_j pisze:i to jest ważne, można skrzynię zarżnąć. Oczywiście podholowanie na krotkim odcinku nic pewnie nie spapramarek2907 pisze: smarowanie skrzyni
remontuję, buduję łodzie, kajaki, canoe i jachty np. Mazurek650 -proszę pytać :)
Sharan - AFN
Sharan - AFN
-
raf1al
- Gadatliwa bestia

- Kontakt:
ok zobacze czy mi sie uda !
a powiecie mi jak prawidłowo sprawdzic poziom oleju?? czy to sie na zimnym czy na cieplym silniku sprawdza?
i jak jade a jest zimny to z 1 na 2 tak szapnie troche moze to wina poziomu oleju??
niby jazda automatem jest prostsza ale obsługa skrzyni juz troche skoplikowana jest!
a powiecie mi jak prawidłowo sprawdzic poziom oleju?? czy to sie na zimnym czy na cieplym silniku sprawdza?
i jak jade a jest zimny to z 1 na 2 tak szapnie troche moze to wina poziomu oleju??
niby jazda automatem jest prostsza ale obsługa skrzyni juz troche skoplikowana jest!
-
raf1al
- Gadatliwa bestia

- Kontakt:
czyli ja w tym wypadku mam na bagnecie na minimum mam dwa znaczki "o" i mam na pierwszym!!! bedzie trzeba dolac do poziomu, posadam 1 litr orginalnego (VW) oleju ATF w puszeczce dex...cos tam to uzupełnie w lecie moze wymienie jak bedzie kasa bo chciał bym zalac orginałem jednak!bodzio_j pisze:raf1al, poziom oleju sprawdza się na gorąco i przy pracującym silniku. Zalecenia mówią, żeby przyd ruszeniem silnik nagrzał się kilka minut, zimą oczywiście dłużej.
Poziom oleju musi dość dokładny.
[ Dodano: 01 Sty 2007 16:31 ]
czyli ja w tym wypadku mam na bagnecie na minimum mam dwa znaczki "o" i mam na pierwszym!!! bedzie trzeba dolac do poziomu, posadam 1 litr orginalnego (VW) oleju ATF w puszeczce dex...cos tam to uzupełnie w lecie moze wymienie jak bedzie kasa bo chciał bym zalac orginałem jednak! A jeszcze jedno sprawdza sie na pozycji N i przy normalnych obrotach?bodzio_j pisze:raf1al, poziom oleju sprawdza się na gorąco i przy pracującym silniku. Zalecenia mówią, żeby przyd ruszeniem silnik nagrzał się kilka minut, zimą oczywiście dłużej.
Poziom oleju musi dość dokładny.
N albo lepiej P. Jeśli bedziesz dolewał to rób to powoli i niewielkie ilości.raf1al pisze:A jeszcze jedno sprawdza sie na pozycji N i przy normalnych obrotach?
Jeśli będziesz wymieniał to kup 3-4loleju, uszczelkę pod misę i filtr oleju do skrzyni. ( można też wyczyścić stary, ale 18 zeta to nie jest wiele)
-
raf1al
- Gadatliwa bestia

- Kontakt:
dzieki ale wimiana dopiero jak bedzie +25 minimumbodzio_j pisze:N albo lepiej P. Jeśli bedziesz dolewał to rób to powoli i niewielkie ilości.raf1al pisze:A jeszcze jedno sprawdza sie na pozycji N i przy normalnych obrotach?
Jeśli będziesz wymieniał to kup 3-4loleju, uszczelkę pod misę i filtr oleju do skrzyni. ( można też wyczyścić stary, ale 18 zeta to nie jest wiele)