[mk2] Jak zamontować z tyłu za tarczami blachy ochronne
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
-
- Ma gadane
- Kontakt:
dokladnie , jak odkrecisz 4 sruby od czopow to nalozysz blache bez zdjemowania czopow .... nastepnie tymi 4 srubami dokrec blache do czopu ...
lozyska jezeli masz mozliwosc daj nowe , zawsze to spokoj na jakis czas ....
po skreceniu lozyska dokrec kolo na 2 sruby, i dokrec lozysko tak aby mialo maciupenki luz gora dol ... najlepiej sie reguluje na zalozonym kole ... wtedy tez widzisz jak swobodnie sie obraca ... i jaki ma luz ...
lozyska jezeli masz mozliwosc daj nowe , zawsze to spokoj na jakis czas ....
po skreceniu lozyska dokrec kolo na 2 sruby, i dokrec lozysko tak aby mialo maciupenki luz gora dol ... najlepiej sie reguluje na zalozonym kole ... wtedy tez widzisz jak swobodnie sie obraca ... i jaki ma luz ...
-
- Ma gadane
- Kontakt:
No więc dałem nowe łożyska , smaru chyba więcej nawaliłem niż te 10 gram , ale to chyba raczej lepiej niż gorzej ?
Jutro tylko w dzień poprawie ten luz na łożyskach , bo myślałem że ma być tak że ba się dać przesuwać podkładkę śrubokrętem za pomocą dźwigni .
Acha , co to znaczy że pierw dokręcić łożysko do oporu , bo nie chciał bym przesadzić i go na wstępie uszkodzić .
Jutro tylko w dzień poprawie ten luz na łożyskach , bo myślałem że ma być tak że ba się dać przesuwać podkładkę śrubokrętem za pomocą dźwigni .
Acha , co to znaczy że pierw dokręcić łożysko do oporu , bo nie chciał bym przesadzić i go na wstępie uszkodzić .
No cóż , na sprzedaż
:(
:(
Do oporu, ale nie na sile, bez przesady.marceliii pisze:Acha , co to znaczy że pierw dokręcić łożysko do oporu , bo nie chciał bym przesadzić i go na wstępie uszkodzić .
Caly pic polega na tym ze bez dzwignimarceliii pisze: bo myślałem że ma być tak że ba się dać przesuwać podkładkę śrubokrętem za pomocą dźwigni .