Ja mam też Mk3 tyle, ze 1.4 i silnik AEX i mi spali średnio 6-7 litrów jak nie mniej wiec twoje 10 litrów z silnikiem 1.8 jest w miare normalnieWilQ pisze:aczy ktos mial 75 koni w 1,8?? ile to powinno palic?? Nie mowie katalogowo bo tam się nic nigdy nie sprawdza. Ile wam uzytkownika tego silnika pali ?
[mk3] Jestem zażenowany :(:(:(:(
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
- Młoda
- KS KathStyle
- Auto: Czarna Wdowa <3
Squad Nocne Mary Enigmatycznie... "(...) Jeśli niebo - to siódme, jeśli piekło -to samo dno. Żadnych półśrodków(...)"
Dokładnie, jak wyjdzi 10 przy jeździe tylko po smym mieście i jak go jeszcze troche pociśniesz to nic strasznego ale moge się złożyć o 4 browary że nie spali ci więcej niż 9 l po mieście przy normalnej jeździe tym bardziej że pisałeś że silniczek ładnie chodzi i nie bierze olejufalla_x pisze:nie czekaj do konca tylko np. do poczatku czerwonego pola bo jak ci zgasnie to juz na stacje nei dojedziesz no chyba ze ebdizesz jezdzil w okolo stacji benzynowej
Jak już sprawdzisz to daj znać i nie denerwuj się z powodu słabej mocy silniczek masz naprawdę żywotny, idealny pod zamontowanie gazu i całkiem dynamiczny i zobaczysz że ekonomiczny, same plusy zero wad
VW Golf propably the best car in the World !!!
Oj WilQ, taki duzy chłopak i tak sie martwi ! Nic ci do tej pory nie brakowało w Golfie, to czemu teraz masz problem?WilQ pisze:Zaleje do pełna i wyjade do momentu az mi auto stanie wtedy zobacze ile wyjdzie.. i co... jesli wyjdzie 10 to co wtedy
A co do spalania jak chcesz zmierzyć to zrób tak : zalej na stacji do pełna az ci pistolet wybije, zerujesz licznik i jeździsz minimum 200 maksimum 500km i zajeżdżasz znowu na stacje , najlepiej na tą samą i zalewasz znowu benzynki do pełna az pistolej wybije, wtedy patrzysz ule litrów weszło i na licznik ile km zrobiłes,
i liczysz:
spalanie = 100 * ilość zatankowanej benzyny / ilośc przejechanych kilometrów
[url=http://www.motostat.pl/vehicle-stats/20938][img]http://www.motostat.pl/user_images/20938/icon5.png[/img][/url]
No właśnie konieczie przestań tankować po pierwszym wybiciu, nic tam jeszcze na siłę nie wciskaj bo może nawet jeszcze pare litrów wejść ale wtedy już dokładnie nie sprawdzisz ile ci bierzehomsky pisze:Oj WilQ, taki duzy chłopak i tak sie martwi ! Nic ci do tej pory nie brakowało w Golfie, to czemu teraz masz problem?
A co do spalania jak chcesz zmierzyć to zrób tak : zalej na stacji do pełna az ci pistolet wybije, zerujesz licznik i jeździsz minimum 200 maksimum 500km i zajeżdżasz znowu na stacje , najlepiej na tą samą i zalewasz znowu benzynki do pełna az pistolej wybije, wtedy patrzysz ule litrów weszło i na licznik ile km zrobiłes,
i liczysz:
VW Golf propably the best car in the World !!!
Te "twoje" mk3 ma 15 koni wiecej od mojego wiec 3 litry spalanie wiecej jest niemozliwosciąMłoda pisze:Ja mam też Mk3 tyle, ze 1.4 i silnik AEX i mi spali średnio 6-7 litrów jak nie mniej wiec twoje 10 litrów z silnikiem 1.8 jest w miare normalnieWilQ pisze:aczy ktos mial 75 koni w 1,8?? ile to powinno palic?? Nie mowie katalogowo bo tam się nic nigdy nie sprawdza. Ile wam uzytkownika tego silnika pali ?
[ Dodano: 02 Paź 2006 22:29 ]
tzn mniej od mojego
Mój AAM (75KM) pali na mieście max 8,5l, ostatnio były mega korki (dystans 5 kilometrów w godzinę...), to spalił 10,6, ale to wyjątek. Przy średnich korkach 9 nie przekracza. A nie jestem raczej niedzielnym kierowcą...
Czy ten silnik ma zalety? Wiesz... mój Gofer też miał mieć pod maską ABS, też byłem zażenowany jak zobaczyłem 55KW, jeździłem paroma autami z silnikami 75KM i było kiepsko, a Golf mnie mile zaskoczył. Może sprinterem nie jest, ale za to ładnie zbiera się od samego dołu, całkiem przyjemnie brzmi (no... tak do 3500rpm ) i... no... o wiem! Można nim bez problemu przysmażyć oponki na starcie. Nie jeździłem ABSem, ale w sumie z danych technicznych nie wynika, żeby nasz był jakoś drastycznie wolniejszy. Jedyne co mnie wkurza to to, że lubi sobie puchnąć pod górkę...
BTW1 ja zazwyczaj tankuję do 2 wybicia, zawsze na tej samej stacji. Od 1 wybicia do 2 wchodzi jeszcze około 0,55l. Więcej nie idzie.
BTW2 jak odmulić silnik? Po prostu przegonić?
Czy ten silnik ma zalety? Wiesz... mój Gofer też miał mieć pod maską ABS, też byłem zażenowany jak zobaczyłem 55KW, jeździłem paroma autami z silnikami 75KM i było kiepsko, a Golf mnie mile zaskoczył. Może sprinterem nie jest, ale za to ładnie zbiera się od samego dołu, całkiem przyjemnie brzmi (no... tak do 3500rpm ) i... no... o wiem! Można nim bez problemu przysmażyć oponki na starcie. Nie jeździłem ABSem, ale w sumie z danych technicznych nie wynika, żeby nasz był jakoś drastycznie wolniejszy. Jedyne co mnie wkurza to to, że lubi sobie puchnąć pod górkę...
BTW1 ja zazwyczaj tankuję do 2 wybicia, zawsze na tej samej stacji. Od 1 wybicia do 2 wchodzi jeszcze około 0,55l. Więcej nie idzie.
BTW2 jak odmulić silnik? Po prostu przegonić?
[img]http://images37.fotosik.pl/111/1d053f09877e28c9.png[/img]
- Grzesiekk1982
- VWGolf.pl Killer
W niektórych krajach ubezpieczenie, czy jakieś podatki płaci w zależnośći od mocy silnika (a u nas objętości skokowej).WilQ pisze:Prosze mi powiedziec, czy są wogole jakies plusy tego silnika 1,8 75km
Być może to uwzględniała strategia VW, bo opłaty od samochodów na zachodzie nie są niskie. Moc mamy może mniejszą (opłaty też), ale kulturę praci i moment obrotowy porównywalny
Mój poprzedni 1.4 ABD pożerał też 10 na mieście
- marek2907
- VWGolf.pl Killer
- Kontakt:
jeżdziłem AAM i ABS(mam go obecnie) według moich odczuc jest duzo silniejszy od AAM. Zarówno na dole jak i w górze obrotów. Co do spalania to wali mi 10 litrów LPG (jazda mieszana)
[url=http://www.forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?t=53320][img]http://i128.photobucket.com/albums/p180/marek2907/forum2.jpg[/img][/url]
:gora: KLIKNIJ :gora:
[size=200][b]wszystko na 1 stronie[/b][/size]
:gora: KLIKNIJ :gora:
[size=200][b]wszystko na 1 stronie[/b][/size]