Zabezpieczenia przed zlodziejami

Masz problem ze swoim VW?
Napisz tutaj co go boli :)

Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP

Awatar użytkownika
Christopherek
Forum Killer
Forum Killer
Auto: Audi a4 b6 cabrio
Silnik: Bfb
Kontakt:

Post autor: Christopherek » sob sie 19, 2006 11:10

najlepsze z tego wszystkiego jest auto casco.ja tam sobie je opłacam i śpię spokojnie.do tego znajomy elektryk założył mi odcięcie pompy paliwa(ukryty guzik który muszę trzymać aż do odpalenia autka) no i dziś ten sam elektryk będzie zakładał alarm bo niestety po ostatnich deszczach woda dziwnym trafem dostała mi się do centralki od zamka i niestety skończyło się otwieranie z pilota.spaliła się centralka a że nie mam zamków w klamkach to było utrudnione otwieranie auta.został zamek w klapie bagażnika a autko póki co otwiera się z dwóch ukrytych kabelków.ale z pomocą ten sytuacji będę miał alarm w autku bo nie opłacało się kupować samej centralki.

Są-Vw Passat b6 variant 2.0 cbbb i Audi a4 b6 cabrio 1.8t bfb
Były-Vw golf mk3 1.8 aam, Vw golf mk4 1.9 arl, Vw golf mk3 2.0 ady, Vw polo 6n 1.6 ajv,Vw golf mk3 1.8 adz cabrio,Audi a4 b5 avant 1.9 avg, VwNew Beetle 1.8Tawv, Vw New Beetle 1.8T awu,Vw Passat b5fl variant 1.9avf

Awatar użytkownika
Duber
V.I.P.
V.I.P.

Post autor: Duber » sob sie 19, 2006 11:22

Christopherek, mowisz ze auto casko najlepsze a masz tyle zabezpieczen :) a pamietaj jesli masz auto zadbane to nigdy nie dostaniesz z auto casko tyle ile bys chcial.lepiej poduszke na siedzenie a pod nia listewka z cienkimi dlugimi gwozdzikami i tyle.

Awatar użytkownika
Christopherek
Forum Killer
Forum Killer
Auto: Audi a4 b6 cabrio
Silnik: Bfb
Kontakt:

Post autor: Christopherek » sob sie 19, 2006 11:36

piotr2 pisze:Christopherek, mowisz ze auto casko najlepsze a masz tyle zabezpieczen :) a pamietaj jesli masz auto zadbane to nigdy nie dostaniesz z auto casko tyle ile bys chcial.lepiej poduszke na siedzenie a pod nia listewka z cienkimi dlugimi gwozdzikami i tyle.
ale jak się ma znajomego kierownika w pzu to się dostanie tyle na ile ubezpieczony...

Są-Vw Passat b6 variant 2.0 cbbb i Audi a4 b6 cabrio 1.8t bfb
Były-Vw golf mk3 1.8 aam, Vw golf mk4 1.9 arl, Vw golf mk3 2.0 ady, Vw polo 6n 1.6 ajv,Vw golf mk3 1.8 adz cabrio,Audi a4 b5 avant 1.9 avg, VwNew Beetle 1.8Tawv, Vw New Beetle 1.8T awu,Vw Passat b5fl variant 1.9avf

Awatar użytkownika
kosmot
Nowicjusz
Nowicjusz
Kontakt:

Post autor: kosmot » sob sie 19, 2006 12:11

piotr2 pisze:Christopherek, mowisz ze auto casko najlepsze a masz tyle zabezpieczen :) a pamietaj jesli masz auto zadbane to nigdy nie dostaniesz z auto casko tyle ile bys chcial.lepiej poduszke na siedzenie a pod nia listewka z cienkimi dlugimi gwozdzikami i tyle.
nawet zwykłemu śmiertelnikowi bez znajomości u ubezpieczyciela zawsze coś oddadzą jeśli się ma AC nawet jeśli będzie to poniżej wartości furaka, ale zawsze będzie na dobry początek aby kupić następnego a bez AC to nawet złamany grosik nie zostanie no chyba, że złodziej łaskawy i pozostawi na miejscu zbrodni :rotfl: a swoją drogą sorki za OT kiedyś jak miałem jeszcze dużego fiaciora 2-krotnie spuszczali mi paliwo za pierwszym razem był problem bo zabrali kurek spustowy od baku, ale już za drugim razem złodziej okazal się wielkoduszny i korek ładnie zostawił na klapie bagażnika, także nigdy nie mów nigdy :okej: wielkie krzywdy mi nie zrobili bo auto jeździło na gazie i zadużo berbeluchy w baku nigdy nie było :hehe:

1.montaż wspomagania - wykonane
2.wymiana lamp przód na cleary - wykonane
3.wymiana atrapy bez znaczka - wykonane
4.wymiana lamp tył na cleary - wykonane
5.szeroki zderzak przód - wykonane
6.centralny zamek - wykonane
7.zegary z obrotomierzem - :(
8. przyciemniane szyby - :(
9.alufelgi - :(

Awatar użytkownika
De'D
Użytkownik
Użytkownik

Post autor: De'D » sob sie 19, 2006 16:02

zawsze mozna sobie sprawić klemy na zapinki i raz dwa wypiać i aku do domu zabierać. Raczej nie powinien odjechac :D:D :hmm:

Awatar użytkownika
michas28
Użytkownik
Użytkownik
Kontakt:

Post autor: michas28 » sob sie 19, 2006 16:05

double-d pisze:zawsze mozna sobie sprawić klemy na zapinki i raz dwa wypiać i aku do domu zabierać. Raczej nie powinien odjechac :D:D :hmm:
A moze jedno kolo wykrecac i zabierac do domu :rotfl: tez nie odjada

Gdy jesteś smutny to pomyśl że kiedyś byłeś najszybszym plemnikiem

Awatar użytkownika
De'D
Użytkownik
Użytkownik

Post autor: De'D » sob sie 19, 2006 16:26

jedno nie...... 2 owszemm jedno to ci kufer otworzą i zapas zamontują.... :rotfl:

Awatar użytkownika
michas28
Użytkownik
Użytkownik
Kontakt:

Post autor: michas28 » sob sie 19, 2006 16:30

no racja albo zeby drugiego nie wykrecac to szybciej zapas zabrac do domu

Gdy jesteś smutny to pomyśl że kiedyś byłeś najszybszym plemnikiem

Awatar użytkownika
Cefaloid
Gadatliwa bestia
Gadatliwa bestia

Post autor: Cefaloid » sob sie 19, 2006 16:33

Ja zrobiłem sobie to:
Blokada antykradzieżowa

Znam kolesia który jest tak wściekły na złodzei że u siebie w aucie ukrył pojemnik gazu pieprzowego. Jak w minutę po odpaleniu nie wciśnie tajnego przycisku cała fiolka gazu pieprzowego leci do kabiny. Mówi że zawsze pamięta o przycisku bo mu przed "erupcją" pika ostrzegawczo głośniczek od tego ustrojstwa i się nie boi :chytry:

Konto usunięte.

Awatar użytkownika
Duber
V.I.P.
V.I.P.

Post autor: Duber » sob sie 19, 2006 18:37

widzialem kiedys faceta w co wychodzil z auta z kierownica ale to bylo dawno i niechce sklamac jakie to auto bylo.

Awatar użytkownika
dzikgtc
Użytkownik
Użytkownik
Kontakt:

Post autor: dzikgtc » sob sie 19, 2006 20:11

piotr2 pisze:widzialem kiedys faceta w co wychodzil z auta z kierownica ale to bylo dawno i niechce sklamac jakie to auto bylo.
Jaś Fasola na filmach odkręcał kierownicę + zamykał drzwi na patent i kłodkę w soiwm Mini :grin:

Pozdrawiam
dzikgtc

Awatar użytkownika
Duber
V.I.P.
V.I.P.

Post autor: Duber » sob sie 19, 2006 21:04

ale zrobic sciagana kierownice to nie takie wyzwanie znowu,ala formula1 :)

greg

Post autor: greg » sob sie 19, 2006 21:14

piotr2 pisze:widzialem kiedys faceta w co wychodzil z auta z kierownica ale to bylo dawno i niechce sklamac jakie to auto bylo.
słaby pomysł w Wąchocku(to nie jest kawał) zginęło auto własnie ze zdjętą kierownicą i to z garażu!!

rulas
Nowicjusz
Nowicjusz

Post autor: rulas » śr maja 30, 2007 13:07

Christopherek pisze:najlepsze z tego wszystkiego jest auto casco.ja tam sobie je opłacam i śpię spokojnie.
No to fajnie tylko która firma ubezpieczy mk2 lub mk3, które mają więcej niż 10 lat??
Jestem świeżo po zakupie golfa i właśnie głowie się jak go zabezpieczyć, bo wszyscy mnie straszą, że to jabardziej chodliwy towar..

Zablokowany

Wróć do „Techniczne (archiwum)”