Zabezpieczenia przed zlodziejami
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
- Christopherek
- Forum Killer
- Auto: Audi a4 b6 cabrio
- Silnik: Bfb
- Kontakt:
najlepsze z tego wszystkiego jest auto casco.ja tam sobie je opłacam i śpię spokojnie.do tego znajomy elektryk założył mi odcięcie pompy paliwa(ukryty guzik który muszę trzymać aż do odpalenia autka) no i dziś ten sam elektryk będzie zakładał alarm bo niestety po ostatnich deszczach woda dziwnym trafem dostała mi się do centralki od zamka i niestety skończyło się otwieranie z pilota.spaliła się centralka a że nie mam zamków w klamkach to było utrudnione otwieranie auta.został zamek w klapie bagażnika a autko póki co otwiera się z dwóch ukrytych kabelków.ale z pomocą ten sytuacji będę miał alarm w autku bo nie opłacało się kupować samej centralki.
Są-Vw Passat b6 variant 2.0 cbbb i Audi a4 b6 cabrio 1.8t bfb
Były-Vw golf mk3 1.8 aam, Vw golf mk4 1.9 arl, Vw golf mk3 2.0 ady, Vw polo 6n 1.6 ajv,Vw golf mk3 1.8 adz cabrio,Audi a4 b5 avant 1.9 avg, VwNew Beetle 1.8Tawv, Vw New Beetle 1.8T awu,Vw Passat b5fl variant 1.9avf
Były-Vw golf mk3 1.8 aam, Vw golf mk4 1.9 arl, Vw golf mk3 2.0 ady, Vw polo 6n 1.6 ajv,Vw golf mk3 1.8 adz cabrio,Audi a4 b5 avant 1.9 avg, VwNew Beetle 1.8Tawv, Vw New Beetle 1.8T awu,Vw Passat b5fl variant 1.9avf
- Christopherek
- Forum Killer
- Auto: Audi a4 b6 cabrio
- Silnik: Bfb
- Kontakt:
ale jak się ma znajomego kierownika w pzu to się dostanie tyle na ile ubezpieczony...piotr2 pisze:Christopherek, mowisz ze auto casko najlepsze a masz tyle zabezpieczen a pamietaj jesli masz auto zadbane to nigdy nie dostaniesz z auto casko tyle ile bys chcial.lepiej poduszke na siedzenie a pod nia listewka z cienkimi dlugimi gwozdzikami i tyle.
Są-Vw Passat b6 variant 2.0 cbbb i Audi a4 b6 cabrio 1.8t bfb
nawet zwykłemu śmiertelnikowi bez znajomości u ubezpieczyciela zawsze coś oddadzą jeśli się ma AC nawet jeśli będzie to poniżej wartości furaka, ale zawsze będzie na dobry początek aby kupić następnego a bez AC to nawet złamany grosik nie zostanie no chyba, że złodziej łaskawy i pozostawi na miejscu zbrodni a swoją drogą sorki za OT kiedyś jak miałem jeszcze dużego fiaciora 2-krotnie spuszczali mi paliwo za pierwszym razem był problem bo zabrali kurek spustowy od baku, ale już za drugim razem złodziej okazal się wielkoduszny i korek ładnie zostawił na klapie bagażnika, także nigdy nie mów nigdy wielkie krzywdy mi nie zrobili bo auto jeździło na gazie i zadużo berbeluchy w baku nigdy nie byłopiotr2 pisze:Christopherek, mowisz ze auto casko najlepsze a masz tyle zabezpieczen a pamietaj jesli masz auto zadbane to nigdy nie dostaniesz z auto casko tyle ile bys chcial.lepiej poduszke na siedzenie a pod nia listewka z cienkimi dlugimi gwozdzikami i tyle.
1.montaż wspomagania - wykonane
2.wymiana lamp przód na cleary - wykonane
3.wymiana atrapy bez znaczka - wykonane
4.wymiana lamp tył na cleary - wykonane
5.szeroki zderzak przód - wykonane
6.centralny zamek - wykonane
7.zegary z obrotomierzem - :(
8. przyciemniane szyby - :(
9.alufelgi - :(
2.wymiana lamp przód na cleary - wykonane
3.wymiana atrapy bez znaczka - wykonane
4.wymiana lamp tył na cleary - wykonane
5.szeroki zderzak przód - wykonane
6.centralny zamek - wykonane
7.zegary z obrotomierzem - :(
8. przyciemniane szyby - :(
9.alufelgi - :(
Ja zrobiłem sobie to:
Blokada antykradzieżowa
Znam kolesia który jest tak wściekły na złodzei że u siebie w aucie ukrył pojemnik gazu pieprzowego. Jak w minutę po odpaleniu nie wciśnie tajnego przycisku cała fiolka gazu pieprzowego leci do kabiny. Mówi że zawsze pamięta o przycisku bo mu przed "erupcją" pika ostrzegawczo głośniczek od tego ustrojstwa i się nie boi
Blokada antykradzieżowa
Znam kolesia który jest tak wściekły na złodzei że u siebie w aucie ukrył pojemnik gazu pieprzowego. Jak w minutę po odpaleniu nie wciśnie tajnego przycisku cała fiolka gazu pieprzowego leci do kabiny. Mówi że zawsze pamięta o przycisku bo mu przed "erupcją" pika ostrzegawczo głośniczek od tego ustrojstwa i się nie boi
Konto usunięte.
No to fajnie tylko która firma ubezpieczy mk2 lub mk3, które mają więcej niż 10 lat??Christopherek pisze:najlepsze z tego wszystkiego jest auto casco.ja tam sobie je opłacam i śpię spokojnie.
Jestem świeżo po zakupie golfa i właśnie głowie się jak go zabezpieczyć, bo wszyscy mnie straszą, że to jabardziej chodliwy towar..