Koło zapasowe w spreyu?

Masz problem ze swoim VW?
Napisz tutaj co go boli :)

Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP

Awatar użytkownika
spoon_r
Mały gagatek
Mały gagatek
Kontakt:

Post autor: spoon_r » śr lip 12, 2006 11:26

greg pisze:z ciekawości kiedyś zajrzę do salonu Merca i zapytam jak jest wg nich - bo nie chce mi sie wierzyć żeby producent zakładał że skor klienta stać to daje syf ...
daj znac co ci powiedzieli, z doswiadczenia wiem ze nie wszystko co daje i poleca producent jest najlepsze.

powodzonka

mobilni sprawdzam radyjko, gdzie mnie slychac? :D

greg

Post autor: greg » śr lip 12, 2006 11:38

zgadzam się z
spoon_r pisze:nie wszystko co daje i poleca producent jest najlepsze
al eostatnio byłem u gumiarzy i pytałem o ewentualną naprawę i dostałem odpwiedź nie ma problemu, a jak zapytałem czemu inni nie chcą to powiedzieli że jest więcej roboty i dlatego bo trzeba wyczyścić środek..

Awatar użytkownika
spoon_r
Mały gagatek
Mały gagatek
Kontakt:

Post autor: spoon_r » śr lip 12, 2006 11:45

greg pisze:al eostatnio byłem u gumiarzy i pytałem o ewentualną naprawę i dostałem odpwiedź nie ma problemu, a jak zapytałem czemu inni nie chcą to powiedzieli że jest więcej roboty i dlatego bo trzeba wyczyścić środek..
moze akurat trafiles w ten 1% gdzie z opona da sie jeszcze cos zrobic.
jak sam po dyspucie mozesz wywnioskowac, ze ci co zanja dobrze gumiarzy badz sa to nawet ich bracia i oni im tego nie polecaja to cos w tym musi byc...

greg

Post autor: greg » śr lip 12, 2006 15:11

ja nie napisałem ze chciałem naprawić tylko zadałem im pytanie czy naprawiali i czy gdybym przywiózł to naprawią - odpowiedź była TAK

Awatar użytkownika
spoon_r
Mały gagatek
Mały gagatek
Kontakt:

Post autor: spoon_r » śr lip 12, 2006 15:17

wiesz to tez jest ciekawe ze potrafil osadzic czy da rade nie widzac samej opony...

Awatar użytkownika
Seba51a
Ma gadane
Ma gadane

Post autor: Seba51a » śr lip 12, 2006 15:20

greg pisze:ja nie napisałem ze chciałem naprawić tylko zadałem im pytanie czy naprawiali i czy gdybym przywiózł to naprawią - odpowiedź była TAK
No mój brat się uśmiechną i stwierdził niech naprawiają (ciekawe czy już próbowali - dodał i życzył powodzenia). Z czystej ciekawości kazał spytać czy całą oponę od środka posprzątają czy tylko miejsce "skaleczone" - tak z ciekawości, bo opona to nasze życie - przypomina. Jeszcze pytanie za ile to zrobi (z kompletnym czyszczeniem opony).

greg

Post autor: greg » śr lip 12, 2006 15:47

Seba51a, po lwej w podpisie masz że 27.lipca odierasz golfa, a pod spodem tekstu że 27.06 - która data aktualna? Co do naprawy opony podjadę jeszcze raz i pogadam z ludzikami co naprawiają - bo ich znam

Awatar użytkownika
Seba51a
Ma gadane
Ma gadane

Post autor: Seba51a » śr lip 12, 2006 15:57

greg pisze:Seba51a, po lwej w podpisie masz że 27.lipca odierasz golfa, a pod spodem tekstu że 27.06 - która data aktualna? Co do naprawy opony podjadę jeszcze raz i pogadam z ludzikami co naprawiają - bo ich znam
prawidłowa 27.07.2006 zaraz poprawiam - czeski błąd dzięki

Awatar użytkownika
czyś
Forum Master
Forum Master

Post autor: czyś » śr lip 12, 2006 16:13

Oki, fajnie, w mercu też jest tego typu środek.

Tyle, że można mieć trabanta, i można mieć maybacha, i w obu przypadkach podpadasz pod stwierdzenie "mam samochód".

Przypuszczam, że ten środek w mercedesie jest trochę lepszej jakości (jak maybach :) ) od tego co jest na allegro (trabant :) )

Popatrzcie dobrze na swoje auta - dlaczego w większości przypadków części oryginalne VW latają dłużej i bez jakiegokolwiek zużycia od zamienników innych producentów???? (OE nawet robią ci sami producenci,ale na rynku wtórnym, tj. poza ASO sprzedają co innego, bo tamtą specyfikację (m.in. materiały, surowce) mają zastrzeżone dla VW.

Czego innego można się spodziewać na allegro czy w markecie za 10-20 zł jak smoła w sprayu? Myślę że merc dostarcza coś lepszego. Wystarczy spytać w ASO MB ile kosztuje taki oryginalny spray, podzielić uzyskaną cenę przez 5 ( :) ), a założę się że wyjdzie co najmniej 3 razy tyle co to g... z marketu czy allegro.

W motoryzacji z reguły za ceną idzie jakość (chodzi o części na przykładzie VW).
(Poza oponami:P6000 kosztują dużo, ale...)
Ostatnio zmieniony czw lip 13, 2006 10:10 przez czyś, łącznie zmieniany 2 razy.

marcinwet83
Nowicjusz
Nowicjusz

Post autor: marcinwet83 » śr lip 12, 2006 17:01

Co do SLK to montowane w nim opony maja index predkosci powyzej 260km/h, nie pamietam jaka literka oznaczony, a takiej opony sie nie naprawia. Srodek pozwala dojechac na uszkodzonej oponie do najblizszej stacji obslugi. A ze nie daja zapasy 17"lub wiecej to sie nie dziwie, toz to musi byc wielkie nawet jezeli dojazdowka by to byla.
P.S. BMW rozwiazuje problem inaczej do M5 montuje oponki RUN FLAT, mozna jechac wtedy do 120km/h na kapciu nawet przez 500km

Pozdro

greg

Post autor: greg » śr lip 12, 2006 17:12

marcinwet83 pisze:Co do SLK to montowane w nim opony maja index predkosci powyzej 260km/h, nie pamietam jaka literka oznaczony, a takiej opony sie nie naprawia
może to jest właściwa odpowiedź. Nic poczekam na odpowiedź z mercedesa

Awatar użytkownika
Gawior
Forum Master
Forum Master

Post autor: Gawior » śr gru 16, 2009 19:07

Wulkanizatorzy tego nie naprawiają, bo im się nie chce !! Jest specjalny środek do usuwania tego "czegoś" w sprayu. Tylko jest to tak mało popularne w użytkowaniu, że wulkanizatorowi nie opłaca się kupować tego środka czyszczącego. Jeżeli mu się chce, a zazwyczaj nie, to szoruje ręcznie tą oponę. Najprościej jest powiedzieć, że opona jest już szmelc i kup se pan nową ( a w myślach to "nie chce mi się tego robić" i " a nuż kupi opony u mnie" ).
Znajomy pracuje w wulkanizacji i kiedyś mieli taki środek do czyszczenia, ale było tak mało osób z tego typu rzeczą, ze jak się skończył to nie kupowali nowego bo się nie opłacało ( część wyrzucili, bo termin się skończył i z tym jego właściwości czyszczące ).

Zablokowany

Wróć do „Techniczne (archiwum)”