Wymiana świec i kabli, czy to trudne?

Masz problem ze swoim VW?
Napisz tutaj co go boli :)

Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP

Awatar użytkownika
orzel12
Użytkownik
Użytkownik
Kontakt:

Post autor: orzel12 » pt sty 14, 2005 01:28

za 32zl/sz mozna u nas wlasnie nabyc boscha a silniczek mam ABS i do nigo sa wlasnie takie drogie
a jakie kabelki proponujecie do benzyny tez te silikonowe czy jakies inne bo kompletnie zielony w tym temacie jestem podajcie taz jakies firmy co brac a przed czym sie wystrzegac

Deacon
Kalinowa Mad Driver
Kalinowa Mad Driver
Kontakt:

Post autor: Deacon » pt sty 14, 2005 01:43

tez sie przymierzam do zakupu swiec i kabli. moj wyborl padl na kable Sentech (ok 100zl) i swiece NGK V-Line (ok.25zl/szt). lepsze sa kable NGK ale kosztuja ponad 200zl.

Klub Miłośników Fiata Pandy www.pandaclubpolska.pl

maniack

Post autor: maniack » pt sty 14, 2005 01:59

orzel12 pisze:tez czeka mnie zniana kabelkow tak z ciekawosci ile dales za swoje i jakiej firmy...?
ja dalem 63 za jakies silikonowe janmary, czy jakos tak. stwierdzilem, ze na jakies 60kkm powinny styknąć, więc 2 wymiany świec... niby mógłbym kupić NGK za trzy stówki, ale jakbym miał tyle kasy... echhh... ;) poszłem najtańszym kosztem, 9zł/świeca 63zł/kable :) widzialem te kable w innym sklepie za 70, więc chyba tanio... :) ale nie wiem.... pierwsze kupione kable, pierwsze filtry... ;P

PS. świece to briski jakieśtam, niby 60kkm można na nich zrobić... 3-elektrodowe, bodaj te z serii 'extra', czy jakos tak...

Awatar użytkownika
Jarni
Nowicjusz
Nowicjusz
Kontakt:

Post autor: Jarni » pt sty 14, 2005 03:56

świeczki Bosch W8DTC 53 PLN za kpl. kable WN jeszcze są ok. więc nie tykałem

Na wszystko skutecznie pomaga woda.
Dwie, trzy krople na szklanke wódki

lambert86
Użytkownik
Użytkownik

Post autor: lambert86 » czw wrz 11, 2008 10:05

hej, a powiedzcie jedną rzecz, otworzyłem maske to nie ma zadnych iskier ani ni nieporządaniego chyba :p czy mimo to kable mogą nadawać się do wymiany mam jakies kable firmy janmar czy cos takiego, a mimo tego auto jest troche mułowate, pali troche dłużej niż powinno tzn. tak ze 4 - 6 obrotow trzeba zakręcic, i do tego jest dziura w przyśpieszaniu :/ na zimnym bardzo odczuwalna, a na ciepłym w tych momentach obrotowych jest zamulony ...

jak sprawdzić te kable i kiedy kwalifikują się do wyminay ? i tak samo ze świecami .. bo nie chce kupować na prożno :/

dzieki wam za pomoc :)

Zablokowany

Wróć do „Techniczne (archiwum)”