Golf 3 nie moge odpalić
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
sprawdzałem i nie ma napiecia na żadnym wtrysku w bezpiecznikach wszystko oki i buczy ssanie cały czas może jakieś zabezpieczenie(golf był po stłuczce i poduchy wypaliły) a może zresetować komputer (no i jak to zrobić)KUBEK pisze:Zdejmij sobie wtyczkę z wtryskiwacza i sprawdz czy przychodzi na jeden z pinów napięcie 12v (możliwe że skrzynka bezpieczników padła w tym przypadku na z żadnym z czujników nie ma napięcia) jeszcze jedno sprawdz sobie czy wszystko masz podłączone (przewód podciśnieniowy do serwa, podciśnienie do listwy paliwowej itp)
Jeżeli chcesz cokolwiek sprawdzić w sterowniku to musisz podłączyć go do kompa (Nie ma możliwości innego resetowania sterownka). Taki objaw jak u ciebie może być powodem uszkodzonej skrzynki bezpieczników (przechodzi napięcie przez bezpiecznik ale nie wychodzi na silnik lub nadpalonego pinu). Nie pamiętam który to kabel wychodzi na silnik ale napewn znajduje sie w prawym dolnym rogu skrzynki bezpieczników (patrząc od przodu) . Pozdrawiam
- vw_vandal
- Forum Master
- Kontakt:
skandal12, coś cycku tego szrota nie odpalisz !? A mówiłem kup "dwójkę" !!! Macgyver zrobił by ją młotkiem i przecinakiem, a tak dalej meczysz się Malagą. Coś mówiłeś o 90 KM, a tu widze że masz AEE i jak się nie myle to jakieś marne 72 kuce. Oooo bracie zamontuje IC i możemy się spróbować i coś myśle że te moje 60 boćków da radę twoim mustangom. I Ci udowodnie, że diesel to nie mół !!!!
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=DvkPN1Buok0&feature=autoplay&list=FLdQqUeMMZKpjqZ72OdcA6cQ&lf=mh_lolz&playnext=1[/youtube]
Pamietaj szrotem to ty jeździsz a ja diesla nie lubie i basta !! Wole benzynke z LPG i koniec tematu !! Każdy ma swój gust ja mam swojego MK3 Mały reset i bedzie fura chodziła jak ci sie nie podoba to nie komentuj tego na forum bo w tym temacie o to nie proszę A co do koni to mały błąd niedomówień STARCZY MI MOJE 72
Jak się poprawi budżet to i ja wspomoge o parę koni mój wóz
Siemex Danielo i bez zgrzytów
Jak się poprawi budżet to i ja wspomoge o parę koni mój wóz
Siemex Danielo i bez zgrzytów
- vw_vandal
- Forum Master
- Kontakt:
skandal12, a wiedziałem że ci gula przy kręce Wierz przecież że to są żarty Każdy golf jest OKi !!! nawet Mk3 bo przecież do nie dawna też chciałem kupić. Chciałem cię zmotywować do pracy bo widzę, że garaż zamknięty !!! Pewnie, że bez zgrzytów, a to na przeprosiny .
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=DvkPN1Buok0&feature=autoplay&list=FLdQqUeMMZKpjqZ72OdcA6cQ&lf=mh_lolz&playnext=1[/youtube]
-
- Nowicjusz
- Kontakt:
no skoro nalejesz paliwa i odpala auto to znaczy, ze silnik nie dostaje paliwa!!! Jak twierdzisz, ze pompa pracuje to zobacz (przy pomocy drugiej osoby) czy podczas rozruchu (bez filtra powietrza) wtryskiwacz wtryskuje paliwo (wyglada na to ze masz wtrysk jednopunktowy - ja mam AFT 1.6 i ma 4 wtryskiwacze), jesli nie widac paliwa to logicznie myslac moze to oznaczac dwie rzeczy:skandal12 pisze:ok fajnie
ale jak nalewalem paliwa przez filter to chodzil to chyba wtryski chodza
1. "Zaciety" wtryskiwacz - czasami wystarczy demontaz i "pukniecie"
2. Brak sterowania elektrycznego - dwa przewody elektryczne dochodzace do silniczka w ktorych mozesz sprawdzic napiecie najlepiej za pomoca diody
Jesli sprawdzisz to daj znac jaki jest wynik twoich obserwacji mysle, ze wspolnie cos poradzimy.
pozdrawiam