Moc silnika 1.8 AAM a 1.6 AEE
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
Przejrzyj ten silnik dobrze. Moja passacina z AAM ostatnio mocno zwolniła. Brak masy na elementach wtrysku (czujniki temp. cieczy i zasysanego powietrza, silnika krokowego - komp bez błędów!!! nie pokazał tego, bo nie dostawał sygnałów, wyszło dopiero przy sprawdzeniu oporów na złączu do kompa). Duużo za bogata mieszanka. Naprawione. Ożywił się, ale nie do końca. Jeszcze sonda (póki co zawalona sadzą, muszę trochę pojeździć, może ożyje, bo oscyloskop nie wskazuje na zgon, może się przepali, bo próbuje sterować). A przy okazji okazało się, że rozleciały się kable WN (co prawda janmory, ale zostały zalane kwasem po eksplozji aku, nawet Beru czy NGK by szlag trafił, i tak prawie rok na nich jeszcze polatałem).
I niby jeździł, ale mocy trochę było mało, w porywach 140, ale już przy 100 nim telepało i było sakramencko głośno.
Teraz jest dużo lepiej. Zostało zmienić kable WN (jutro kupię z razem z klockami, szczękami, osłonami przegubów, to rabacik wytarguję spory) i za 2 tyg. sprawdzić sondę czy ożyła (oby, bo kasiory poszło...)
I niby jeździł, ale mocy trochę było mało, w porywach 140, ale już przy 100 nim telepało i było sakramencko głośno.
Teraz jest dużo lepiej. Zostało zmienić kable WN (jutro kupię z razem z klockami, szczękami, osłonami przegubów, to rabacik wytarguję spory) i za 2 tyg. sprawdzić sondę czy ożyła (oby, bo kasiory poszło...)
czyś pisze:Przejrzyj ten silnik dobrze. Moja passacina z AAM ostatnio mocno zwolniła. Brak masy na elementach wtrysku (czujniki temp. cieczy i zasysanego powietrza, silnika krokowego - komp bez błędów!!! nie pokazał tego, bo nie dostawał sygnałów, wyszło dopiero przy sprawdzeniu oporów na złączu do kompa). Duużo za bogata mieszanka. Naprawione. Ożywił się, ale nie do końca. Jeszcze sonda (póki co zawalona sadzą, muszę trochę pojeździć, może ożyje, bo oscyloskop nie wskazuje na zgon, może się przepali, bo próbuje sterować). A przy okazji okazało się, że rozleciały się kable WN (co prawda janmory, ale zostały zalane kwasem po eksplozji aku, nawet Beru czy NGK by szlag trafił, i tak prawie rok na nich jeszcze polatałem).
czujnik temp to ten 4 przewodowy na wezu od plyny ?? o tym mowisz ?? czy jeszcze cos innego ....
czujnik tem powietrza ... to mowisz o tym obok filtra powietrza ?? jak ta to on dziala

silnik krokowy ... wyciagne go i wyczyszcze ...
posprawdzam wszytkie masy ..... i zobaczymy co dalej .... na razie jest tak jak miales u siebie .... 140 max w porywach .....

---> Golf III 1.8 <---