[mkIII] Nadkola a felgi 15'
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
Mogę się nie znać, ale niezależnie od ET felgi opona ma zawsze taką samą szerokość (195) i będzie "nachodzić" na ranty, a tak pozatym za wymianę i sprężyny zapłaciłem 240 zł, a za inne felgi po sprzedaniu starych musiałbym dać dużo więcej.
PS (jeżeli się mylę niech mnie ktoś poprawi )
[you] dobrze że jeździsz vw
- pewex.olek
- Mały gagatek
- Kontakt:
wiec poprawiam bo niestety, nie masz racji. szerokosc opony to jedno a ET to drugie. przy zle dobrenym ET kolo albo za bardzo wystaje na zewnatrz albo jest za bardzo schowane i wtedy moze przycierac o ranty lub wewnetrzna czesc nadkola. na oryginalnych felgach VW15" mialem opony 205/50/15 i nic nie przycieralo, bo bylo odpowiednie ET.krzysio pisze:Mogę się nie znać, ale niezależnie od ET felgi opona ma zawsze taką samą szerokość (195) i będzie "nachodzić" na ranty
olek
tak opona zawsze ma taka szerokosc, ale wiele zalezy od ET, np przy ET25 całe koło a wiec tez opona wystaje o 10mm w kierunku nadkola niz przy ET35krzysio pisze:Mogę się nie znać, ale niezależnie od ET felgi opona ma zawsze taką samą szerokość (195) i będzie "nachodzić" na ranty, a tak pozatym za wymianę i sprężyny zapłaciłem 240 zł, a za inne felgi po sprzedaniu starych musiałbym dać dużo więcej.
- pewex.olek
- Mały gagatek
- Kontakt:
Ktoś może wie jakie sprezyny kupic do mk3 97r 1.9 TDI na tył...
mam felgi 7Jx15 z ET25 i przy obciążeniu obciera o nadkole...
początkowo chciałem wymieniać felgi ale teraz jakoś mi się spodobały i fajnie się jeździ wieć trzeba iść w kierunku twardszych sprężyn...
ile kosztuje wymiana ? kupować jakieś twardsze? (obecnie tył jest BARDZO miękki)
pozdro
mam felgi 7Jx15 z ET25 i przy obciążeniu obciera o nadkole...
początkowo chciałem wymieniać felgi ale teraz jakoś mi się spodobały i fajnie się jeździ wieć trzeba iść w kierunku twardszych sprężyn...
ile kosztuje wymiana ? kupować jakieś twardsze? (obecnie tył jest BARDZO miękki)
pozdro
- pewex.olek
- Mały gagatek
- Kontakt:
- ultradźwięk
- Ma gadane
- Kontakt:
Miałem to samo ranty oponek się troche pościnały ale ja zastosowałem jak mi kilka miesiecy polecili koledzy z forum gumy usztywniające w spręzyny za 4 zł/szt i pomogło.Yabol pisze:mam w golfie felgi 15' o szerokosci 195mm i przy obciazeniu ( 4 osoby) na małych dzziorkach i wybojach gumy strasznie ocierają o te załamania nadkola
Sprawdz może najpierw ten sposób, podejrzewam że tobie tez pomoże.
pozdrawiam
- pewex.olek
- Mały gagatek
- Kontakt:
dziś zmieniam tylne amorki na seryjne z mk III gazowo-olejowe do tego wrzuci sie gumy usztyywniajace i sie zbaczy jak bedzie ;] jak cos to felgi bedą do sprzedania
btw gumy juz mam załozone
btw gumy juz mam załozone
Ostatnio zmieniony śr mar 29, 2006 11:38 przez Yabol, łącznie zmieniany 1 raz.
[img]http://forum.vwgolf.pl/images/photos/530ee4524423e5b5e10d8.jpg[/img]
Jak Pomógł kliknij pomógł ;] jak nie pomogł to pewnie spamował ;] :P
pytanko: jakie masz ET felgi? i gdzie takie gumy można kupić ewentualnie jakiś symbol oznaczenie? Jak sie te gumy monuje - trzeba wykręcać sprężynę?ultradźwięk pisze:Miałem to samo ranty oponek się troche pościnały ale ja zastosowałem jak mi kilka miesiecy polecili koledzy z forum gumy usztywniające w spręzyny za 4 zł/szt i pomogło.Yabol pisze:mam w golfie felgi 15' o szerokosci 195mm i przy obciazeniu ( 4 osoby) na małych dzziorkach i wybojach gumy strasznie ocierają o te załamania nadkola
Sprawdz może najpierw ten sposób, podejrzewam że tobie tez pomoże.
pozdrawiam
[ Dodano: Sro Mar 29, 2006 11:26 ]
a jakie masz ET - bo ja mam 25 i zastanawiam sie na montażem tych gum...pewex.olek pisze:u mnie nie pomoglo. mam takie ET ze felgi wygladaja jakby byly dystanse pozakladane
U mnie obciera przy obciążonym tyle bo zawieszenie strasznie miękkie jest...
Gumy zakładasz miedzy zwoje spreżyny wkrecając ja ( najlepiej je wkrecac na podniesionym samochodzie) ja gumy kupiłem mowiąc sprzedawcy tylko ze chodzi mi o gumy do golfa III.cowboy pisze:pytanko: gdzie takie gumy można kupić ewentualnie jakiś symbol oznaczenie? Jak sie te gumy monuje - trzeba wykręcać sprężynę?
btw nie zakładaj wiecej niz jedną gume na jedną sprężyne
kup nie jest to drogi interes a moze pomoze ;] gumy nie dają strasznie dużo ale jednak cos dajacowboy pisze:U mnie obciera przy obciążonym tyle bo zawieszenie strasznie miękkie jest...
[img]http://forum.vwgolf.pl/images/photos/530ee4524423e5b5e10d8.jpg[/img]
Yabol,
Dzięki
odpowiedz TU: http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?t=42564
to dostaniesz punkcika
Gdzie te gumy kupowałeś? może w Walbrzychu ? bede na weekend
Dzięki
odpowiedz TU: http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?t=42564
to dostaniesz punkcika
Gdzie te gumy kupowałeś? może w Walbrzychu ? bede na weekend