Mk2 Nadal problem z kontrolką(diodą) od aku?
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
czyli qw nablizszym czasie czeka mnie wizyta u elektryka.
[ Dodano: Sob Sty 28, 2006 22:30 ]
gwarancja juz rok temu się skończyła.A ja myślałem że tak ma być znajomy też tak ma.bo mam też odcięcie gazu na instalce alarmiowej(tzn nie odpale go ani na gazie ani na benzynie).I jak przekręcam kluczyk to zapali się na ułamek sekundy led od kierunków i pyka cos pod półk/ą.dodam że jest on tak ustawiony że jeżeli po rozbrojeniu nie przekrecę kluczyka w stacyjce to po 10 chyba sekundach sam automatycznie sie uzbraja.Może ta migająca led od kierunków jest jakimś czujnikiem lub znakiem przekręcenia kluczyka i daje dalej sygnał nie wiem.
Bo z tym ledem od aku to dzis padło i nie weim czy coś dotkłem i spaliłem ją czy co?
[ Dodano: Sob Sty 28, 2006 22:32 ]
Do tego ma wbudowany immobiliser oraz czujnik klapy i czujniki ruchu w kabinie.
Ile sprawdzenie czegos takiego moze kosztować?chodzi o alarm
[ Dodano: Sob Sty 28, 2006 22:30 ]
gwarancja juz rok temu się skończyła.A ja myślałem że tak ma być znajomy też tak ma.bo mam też odcięcie gazu na instalce alarmiowej(tzn nie odpale go ani na gazie ani na benzynie).I jak przekręcam kluczyk to zapali się na ułamek sekundy led od kierunków i pyka cos pod półk/ą.dodam że jest on tak ustawiony że jeżeli po rozbrojeniu nie przekrecę kluczyka w stacyjce to po 10 chyba sekundach sam automatycznie sie uzbraja.Może ta migająca led od kierunków jest jakimś czujnikiem lub znakiem przekręcenia kluczyka i daje dalej sygnał nie wiem.
Bo z tym ledem od aku to dzis padło i nie weim czy coś dotkłem i spaliłem ją czy co?
[ Dodano: Sob Sty 28, 2006 22:32 ]
Do tego ma wbudowany immobiliser oraz czujnik klapy i czujniki ruchu w kabinie.
Ile sprawdzenie czegos takiego moze kosztować?chodzi o alarm
muslę że to będzie najlepsza teraz decyzja(ze wzgledu na odległość i nie naoczną diagnozę), ale ja bym się najpierw udał do monterów auto-alarmu, a jak oni zaczną ściemniać to dopiero do elektryka, trochę przykro ale takich mamy fachowcówfibolek pisze:czyli qw nablizszym czasie czeka mnie wizyta u elektryka

ach dziękuję bardzo, co do tych styków to albo przypadek że dioda się spaliła albo spróbuj wyczyścić jeszcze raz(dokręć wszystko mocniej - styk jest ważny)fibolek pisze:Tylko że ten alarm dobrze mi działa nawet bardzo.
Ostatnio skopał mi się aku więc wyczyściłem przewody i padła dioda od aku.
Dzięki dam ci jeszce po punkcie

misiek a czy to może rozrusznik szwankować bo ostatnio kilka razy zazgrzytał.Nwawet klikanaście razy jak był zimny i postał trochę nie odpalany to ja wsiadam i chcę odpalić a tu wrrr wrrr ięc szybko gaszę i za drugim razem zapala.Robi się tak nie zawsze ale często.I może nawet przez to mi mryga dioda od kierunków bo rozryusznik zware robi?
[ Dodano: Nie Sty 29, 2006 23:34 ]
Może nawet przez to dioda od aku sie nie zapala.Bo ztego co wiem to zapala się ona(przy przekręceniu kluczyka) na znak dostania prądu z aku do rozrusznika.I dalej na instalkę a skoro rozrusznik daje zwarę lub bierze cały czas to co ma się palić,zwłaszcza że klemy z masą przeczyściłem?
mam rację?
[ Dodano: Nie Sty 29, 2006 23:34 ]
Może nawet przez to dioda od aku sie nie zapala.Bo ztego co wiem to zapala się ona(przy przekręceniu kluczyka) na znak dostania prądu z aku do rozrusznika.I dalej na instalkę a skoro rozrusznik daje zwarę lub bierze cały czas to co ma się palić,zwłaszcza że klemy z masą przeczyściłem?
mam rację?
misiek dzuisiaj autko mi padło na skrzyżowaniu.Sprawdziłem i rozłączyłesię jeden przewód od aku do kabiny.Wcze śniej go nie było widać.
Aku oczywiście padł(ale nie całkiem) trza było na przewody odplać.Aku mi mmo że tani bardzo dużo wytrzymuje.Jeździłem już tak od soboty czyli całe dwa dni prawie.Bo to pewnie przez to kontrolka od tablicy(aku) nie paliła się .Pozdro fibolek.
Aku oczywiście padł(ale nie całkiem) trza było na przewody odplać.Aku mi mmo że tani bardzo dużo wytrzymuje.Jeździłem już tak od soboty czyli całe dwa dni prawie.Bo to pewnie przez to kontrolka od tablicy(aku) nie paliła się .Pozdro fibolek.