wtedy juz za wymianę skrzyni . Wymiana łożyska to nie jakiś potężny problem, problemem jest wyjęcie i założenie skrzyni - za to głównie się płaci jesli nie da rady zrobić tego samodzielnie. Również nie mam warunkow żeby takie grube rzeczy robić samodzielnie, daltego za wymianę łożyska wartego 5 dych łącznie zapłaciłem 6 stówek.konradoo pisze:wtedy wezme sie za naprawe
szum po wcisnieciu ustaje zmieniona skrzynia co to moze byc
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
- Paweł Marek
- V.I.P.
Kto o coś spytał i uzyskał poradę niech czuje się zobowiązany napisać o rezultatach -pomogło, nie pomogło, jakie było właściwe rozwiązanie problemu.
- Thelesia1987
- Użytkownik
- Kontakt:
hwh panowie to nie jest wina skrzyni czy też łożysk w skrzyni....ja pare dni temu też regenerowałem skrzynie 1.8 PB(różnicowy,wsteczny,synchronizator i piąty bieg) i przed wymianą też mocno szumiała jak by tarcza tarła czy coś...teraz wczoraj go odpaliłem i się okazuje że też szumi ale ciszej...i u mnie problem polega na tym że ten trzpień "pręt" co wchodzi w docisk w tamtej skrzyni nie miał gumy naokoło siebie w wałku i miał spory luz naokoło siebie i w docisku zrobił wgłębienie nie na środku docisku a troszkę na boku....teraz jak złożyłem skrzynie to mam tą gumę w wałku co wchodzi w tarczę lecz trzpień za pewne i tak znosi w te wgłębienie obok na docisku....i na wolnych obrotach tak ociera....MOJA RADA WYMIEŃ DOCISK I WSZYSTKO BĘDZIE NA PEWNO OK