no to może mamy racje...greg pisze:Adamtd nie uwierzysz ale prawie w tym samym czasie podbnie odpowiedzieliśmy tylko ze ja na priv
WYCIEKA MI PłYN ZIMOWY Z POD POMPY A ZWYKłA WODA NIE.
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
co rozumiesz pod napeczniałe. To znaczy że się nie da ich ścisnąć czy też twardsze le ściskasz je bez większego problemu. @ sprawdź czy dół wtedy jest ciepły - ten dolny wąż. Musi w końcu być ciepły - jak nie to przy okazji wymiany pompy wymień i termostat. A wogóle to jakiś problemowy ten twój golfik
To wsiądź do niego, zapal (może być na postoju) i poczekaj aż zrobi sie ponad 90 stopni i wtedy pooglądaj węże. Jeżeli termostat miałbyś cały czas zamkniety to momentalnie temp szłaby Ci do góry, aż do zagotowania...romek126 pisze:Adamtd, Zwykle na wskaźniku miałem 70st. więcej się raczej nie rozgrzewał. Ale nie wiem czy nie przekłamuje. Węże pozatem są napęczniałe.
- tauka
- Forumowy spamer :)
- Kontakt:
tak prawdę mówiąc to nie tylko ją napędza, ale równiez pompa w tych silnikach jest napinaczem paska. i pamiętaj przy wymianie, żeby pasek był luzniejszy niż w innych autach z napinaczami. Jeżeli za mocno naciągniesz pasek (tak jak ja to zrobiłem za pierwszym razem) to zacznie ci wyć pompa.Adamtd pisze:Pompy nie zakrywa rozrząd, tylko przechodzi przez nia pasek rozrządu który ja napędza.