MK3 Łożysko na tył
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
- zaprzal
- VW Baron

- Kontakt:
Pod pojęciem ORYGINAŁ mam na myśli to co zostało założone w fabryce (nawet nie wymiane w serwisie bo to już czasem bywa inna bajka). Spotkałem się już nieraz, że czesci zalozone fabrycznie były wytrzymalsze niż zamienniki niby tej samej firmy (np. ford - motorcraft). Jak to szacujesz "7 lat minimum"? Niezależnie od przebiegu, stylu jazdy i stanu nawierzchni?
I nie porównujmy jakości wykonania sprzed kilkunastu lat i teraz. Bo teraz sie robi na mase, tnie się koszty zazwyczaj kosztem jakości (oczywiście bez przesady). Zgadzam sie z toba jak najbardziej, że łożyska które podałeś będą lepsze niż optimal (który nie jest taki strasznie tragiczny bo mam takie z tyłu, przelatałem na nich cos ponad 20tys z czego sporo po bruku i intensywnie jezdze). pozdrawiam 
tz jest jeszcze cos
opowiem jak to jest w serwisie VW na przykladzie oslony przegobu:
gdy wychodzi z tasmy to ta oslona jest jakby plasikowa a jak by gumowa tz jest dosc twarda i wytrzymala jednak gdy chcemy kupic w ASO taka czesc do naprawy to dostajemy zwyklo gumowa i ta juz nie wytrzyma tyle co ta zalozona na tasmie
tak to wyglada ze nowe auto maja byc trwale zeby nie psuc marki a potem jak juz padnie raz to maja sie psuc kolejny szybciej aby klient kupil nowe auto
tak to niestety wyglada
pozdrawiam
opowiem jak to jest w serwisie VW na przykladzie oslony przegobu:
gdy wychodzi z tasmy to ta oslona jest jakby plasikowa a jak by gumowa tz jest dosc twarda i wytrzymala jednak gdy chcemy kupic w ASO taka czesc do naprawy to dostajemy zwyklo gumowa i ta juz nie wytrzyma tyle co ta zalozona na tasmie
tak to wyglada ze nowe auto maja byc trwale zeby nie psuc marki a potem jak juz padnie raz to maja sie psuc kolejny szybciej aby klient kupil nowe auto
tak to niestety wyglada
pozdrawiam
- Adamm
- V.I.P.

- Auto: Octavia II BLS++ / Passat B4 1Z+
- Kontakt:
skoro jestesmy w temacie lozysk na tyl to z jakimi kosztami na jedno kolo powinienem sie liczyc jesli chodzi o wymiane (chodzi mi o sama robocizne) uwzgledniajac ze jestem z Warszawy. Wiecie zebym nie dal sie naciagnac
aha no i lozyska bede mial ze soba (wiadomo skad prawda Jak_rog
kwestia dogadania )
Moje auto w budowie --> http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?t=245535
MASZ PROBLEM Z NASTAWNIKIEM?? --> napisz do mnie
mechanika pojazdowa aut grupy VAG
- Adamm
- V.I.P.

- Auto: Octavia II BLS++ / Passat B4 1Z+
- Kontakt:
kurcze to teraz jestem w kropce bo Jak_rog mowil mi wlasnie ze z tylem tez sie prasa dziala :/ hmmm ale tak to juz nie wiem 
moze lepiej sie do warstatu przejade to mi chociaz dobre luzy tam ustawia.
moze lepiej sie do warstatu przejade to mi chociaz dobre luzy tam ustawia.
Moje auto w budowie --> http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?t=245535