wazne pytanie dotyczace chlodzenia
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
-
- Gadatliwa bestia
- Kontakt:
dobra Pawel.A jaki miales silnik?Tez tak sobie myslalem ze nastepne bedzie vento...Wydawalo Ci sie ze byla jakies bardziej awaryjna od (nieduzo)mlodszych?W koncu to poczatk produkcji...Moja tez Ale naprawde...Bardzo jestem z niej zadowolony.
- Paweł Marek
- V.I.P.
Silnik był 1.8 GU na gaźniku 2e2, gaźnik był awaryjny ale jeździłem na gazie, reszta nie, silnika poza rozrządem i simeringami nie dotykałem. Sprzedałem jak miała 300, silnik dalej jest ok, ma juz 330. Natomiast korozja ją zżereała w oczach i to był powód pozbycia się. Zbrzydła po po prostu. Ale to głównie dlatego że powypadkowa. Na trasie nigdy nie stanęła z powodu awarii, tylko ten gaźnik, ciągle regulacje i naprawy. Vento nie ma dla mnie tego "ducha" ale cóż. Chciałem też coś szybszego, dlatego mam 2.0. Jest nużąco bezawaryjne, zagazowałem, zmieniłem termostat jak dotąd, jakieś świece, tuleje z tyłu i tyle.
Kto o coś spytał i uzyskał poradę niech czuje się zobowiązany napisać o rezultatach -pomogło, nie pomogło, jakie było właściwe rozwiązanie problemu.
-
- Gadatliwa bestia
- Kontakt:
NO TAK...1,8 to chyba rzadki silnik w jetcie.A zawory jak byly ustawiane?U mnie na bank byla bita w tyl ale dobrze chyba naprawiona bo rdzy za bardzo nie widac.@,0 w gazie to chyba najbardziej optymalna wersja dla vento.oprocz 1,9td o3wiscie...