Brak alarmu po podniesieniu maski
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
-
- Forum Master
No właśnie nie sprawdziłem bo nie miałem za bardzo czym... ale na 2 to raczej nie... Tylko że te kable wchodzą gdzieś we wiązkę z innymi pod zbiornik z płynem do sprysków i gdzieś znika... Szukałem jakiegoś schematu instalki ale w książce tego elementu akurat nie ma. A dojście do modułu jakie jest dobre ? Bo bym wziął podpiął się na wyjściu z modułu i bym posprawdzał te kabelki czy jest przejście.
[ Dodano: 03 Lut 2010 13:30 ]
Jak jest przerwa to najprawdopodobniej właśnie na dojściu bo podłączenie masy bezpośrednio nie pomaga.
[ Dodano: 03 Lut 2010 13:30 ]
Jak jest przerwa to najprawdopodobniej właśnie na dojściu bo podłączenie masy bezpośrednio nie pomaga.
-
- Forum Master
Hmmm kurde w 100% nie powiem ale raczej tak. Na pewno pokazuje mi się komunikat, że bagażnik otwarty (to na 100%), ale bagażnik raczej podświetla się. Więc jak pokazuje mi że bagażnik otwarty to i oświetlenie raczej działa.
Ostatnio zmieniony śr lut 03, 2010 15:46 przez poolak2006, łącznie zmieniany 1 raz.
-
- Forum Master
A jaki to może mieć związek ?
Ale ostatnio jechałem po nocy (w pt) i działa więc działa zapewne, nie mam na razie możliwości sprawdzić.
Ale ostatnio jechałem po nocy (w pt) i działa więc działa zapewne, nie mam na razie możliwości sprawdzić.
Ostatnio zmieniony śr lut 03, 2010 15:52 przez poolak2006, łącznie zmieniany 1 raz.
-
- Forum Master
Hmmm no sprawdzę tą żarówkę faktycznie. Bo kiedyś wydaje mi się że mrugała... Wyjmę ją i sprawdzę ale wątpię żeby to było powiązane, ale sprawdzić nie zaszkodzi. Po tych mrozach jakoś zauważyłem, że przestało mi to działać ...
[ Dodano: 06 Lut 2010 19:30 ]
Sprawdziłem żarówkę niby ok ... wyjąłem całą wtyczkę ale nie pomogło. Powtórzę podejście jak zrobi się cieplej bo w garażu szperać to ciemno na zewnątrz znowu zimno.
[ Dodano: 03 Mar 2010 17:39 ]
Sprawdzałem na kostce i masa jest.
Sprawdziłem ten drugi kabelek... pod maską zwarłem w kotce je razem, rozmontowałem dechę, dostałem się do modułu, odpiąłem kostkę i masa na kostkę dochodzi o dziwo. Kostkę wpiąłem tak jak była, zapłon załączyłem ale i tak nic się nie dzieje nie pokazuje, że jest otwarta... po zostawieniu otwartej maski alarm też się nie załącza nadal... Co jeszcze sprawdzić ?
[ Dodano: 06 Lut 2010 19:30 ]
Sprawdziłem żarówkę niby ok ... wyjąłem całą wtyczkę ale nie pomogło. Powtórzę podejście jak zrobi się cieplej bo w garażu szperać to ciemno na zewnątrz znowu zimno.
[ Dodano: 03 Mar 2010 17:39 ]
Sprawdzałem na kostce i masa jest.
Sprawdziłem ten drugi kabelek... pod maską zwarłem w kotce je razem, rozmontowałem dechę, dostałem się do modułu, odpiąłem kostkę i masa na kostkę dochodzi o dziwo. Kostkę wpiąłem tak jak była, zapłon załączyłem ale i tak nic się nie dzieje nie pokazuje, że jest otwarta... po zostawieniu otwartej maski alarm też się nie załącza nadal... Co jeszcze sprawdzić ?
Ostatnio zmieniony śr mar 03, 2010 18:42 przez poolak2006, łącznie zmieniany 1 raz.
konkretnie - zamknij i maskę i klapę - na pinie T23/21 (kolor kabla zielon/brązowy) i na pinie T15/1 (brązowo/czerwony) ma nie być masy. Otwierasz maskę na T15/1 ma się pojawić masa, otwierasz klapę na T23/21 pojawi się masa. Jeśli się nie pojawi to daj znaćpoolak2006 pisze:Sprawdziłem ten drugi kabelek... pod maską zwarłem w kotce je razem, rozmontowałem dechę, dostałem się do modułu, odpiąłem kostkę i masa na kostkę dochodzi o dziwo.
-
- Forum Master
Pojawia się masa na T15/1 - przy module jak maskę otworzę, a z klapą (tylną) nie mam problemów. TYLKO po otwarciu maski nic się nie dzieje... wcześniej informowało mnie, że otwarta jest... a jak otworzyłem ją i zamknąłem auto to alarm się włączał a teraz nie działa, ale tylko dotyczy to maski.
Ostatnio zmieniony śr mar 03, 2010 21:34 przez poolak2006, łącznie zmieniany 1 raz.
-
- Forum Master
-
- Forum Master
Podpiąłem VAG sprawdziłem moduł komfortu i tylko błąd lewego lusterka (podgrzewanie) wyskoczył... więc chyba moduł sprawny... Skasowałem błędy otworzyłem maskę zamknąłem auto trochę się pobawiłem zamkami maską i znowu podpiąłem VAGa i błędów nie było (ale podgrzewania nie włączałem) jak włączyłem to wiadomo znowu błąd lewego lusterka się pokazał. Co może być przyczyną tego że nie działa mi ten nieszczęsny alarm? Przejście na przewodach jest bo sprawdzałem mikrostyk w masce też działa bo sprawdziłem teraz znowu wszystko... niby powinno działać ale alarm po podniesieniu nie działa... A wcześniej działał jak samochód był zamknięty i otworzyłem maskę, daje głowę sobie uciąć że działał... Alarm działa bo zamknąłem się w środku i jak zacząłem się rusza to wyje.