Stuki w tylnej czesci zawieszenia !!!!
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
- Paweł Marek
- V.I.P.
-
- Mały gagatek
- Kontakt:
- W_I_T_E_K
- ...
- Kontakt:
Może to puka gdzieś przy wlewie paliwa? Mnie też to denerwuje. Miałbym chwile czasu to bym sie tam dostał i posprawdzał.
Rozkreciłem i wyciągnąłem tylnego amora , sprężyne tez wymontowałem , wybebeszyłem boczek z tyłu , wszystko posprawdzałem i ładnie poskładałem .
Niestety bez efektu.
Ręce opadają.
Rozkreciłem i wyciągnąłem tylnego amora , sprężyne tez wymontowałem , wybebeszyłem boczek z tyłu , wszystko posprawdzałem i ładnie poskładałem .
Niestety bez efektu.
Ręce opadają.
- acid85
- Nowicjusz
- Kontakt:
trochę mnie to zaczyna zastanawiać po tylu wypowiedziach ze u innych tez tak stuka i po wymienia wszystkiego. Może rzeczywiście coś od tych mrozów jest bo w zeszłą zimę już mi podstukiwalo a jak przyszła wiosna stuki ostały. Amortyzatory i ich łożyska, odbojniki wymieniałem kolo czerwca. we wrześniu bylem na szarpakach i niby wszystko idealnie było, ale odkąd znów zrobiło się zimno stuki wróciły. Stad podejrzewałem tuleje bo tylko ich nie dotykałem. Ale skoro kolegom po ich wymianie tez stuka to już nie wiem.
Wszystko przez mróz. Mam tak samo, gdy na termometrze minusowa temp.acid85 pisze:trochę mnie to zaczyna zastanawiać po tylu wypowiedziach ze u innych tez tak stuka i po wymienia wszystkiego. Może rzeczywiście coś od tych mrozów jest bo w zeszłą zimę już mi podstukiwalo a jak przyszła wiosna stuki ostały. Amortyzatory i ich łożyska, odbojniki wymieniałem kolo czerwca. we wrześniu bylem na szarpakach i niby wszystko idealnie było, ale odkąd znów zrobiło się zimno stuki wróciły. Stad podejrzewałem tuleje bo tylko ich nie dotykałem. Ale skoro kolegom po ich wymianie tez stuka to już nie wiem.
Gdy tylko jest trochę cieplej, lub auto postoi w garażu to jest cisza.
A pro-po wymiany tuleje w tylnej belce w mk4, ciężko to zrobić, da radę samemu.?
Ostatnio zmieniony pn lut 15, 2010 19:31 przez cylinder, łącznie zmieniany 2 razy.