Chrobotanie przy hamowaniu Mk1 1,6D automat
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
-
- Forum Master
nie no chlapacze wykluczam, co do zawiechy to mam nowe amory,sprezyny, lozyska, wachacze tez zmienialem i tulejki tez przypomnial mi sie jeszce jeden motyw, jak ruszam rano i przy pierwszych hamowaniach zgrzytanie pojawia sie praktycznie zaraz jak dotkne pedalu hamulca. Wiec moze to cos z serwem? moze to membrana przepuszcz w pompie ??
Mk1 AAZ+ garret t2 + boost pin + fmic
- daaroo
- Forum Master
- Kontakt:
tommi336 pisze:nie no chlapacze wykluczam, co do zawiechy to mam nowe amory,sprezyny, lozyska, wachacze tez zmienialem i tulejki tez Confused przypomnial mi sie jeszce jeden motyw, jak ruszam rano i przy pierwszych hamowaniach zgrzytanie pojawia sie praktycznie zaraz jak dotkne pedalu hamulca. Wiec moze to cos z serwem? moze to membrana przepuszcz w pompie ??
dzieje sie to tylko przy pierwszym chamowaniu ? jak jest mokro, pada deszcz i leci woda na tarcze to na niej robi sie nalot rdzawy, raz zachamujesz i juz jest ok.
daaroo, napisalem ze przy pierwszym hamowaniu chrobocze praktycznie od razu jak dotkne pedalu hamulca, tu nie chodzi o rdze, przeciez jej jest tyle co kot naplakal nawet jesli auto staloby i tydzien. w czasie jazdy chrobotanie wystepuje jak zachamuje gdzies tak na 70% wiec sprawa nalotu
[ Dodano: Czw Gru 08, 2005 10:39 ]
kurde ta ortograia:P "hamuje"
[ Dodano: Czw Gru 08, 2005 23:50 ]
jak juz pisalem moze to kwiestia serwa albo pompy bo juz nic innego mi nie przychodzi na mysl
[ Dodano: Czw Gru 08, 2005 10:39 ]
kurde ta ortograia:P "hamuje"
[ Dodano: Czw Gru 08, 2005 23:50 ]
jak juz pisalem moze to kwiestia serwa albo pompy bo juz nic innego mi nie przychodzi na mysl
Mk1 AAZ+ garret t2 + boost pin + fmic