Awaryjne mrygaja auto nie odpala

Masz problem ze swoim VW?
Napisz tutaj co go boli :)

Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP

Awatar użytkownika
Zico63b
Mistrz KieroVWnicy
Mistrz KieroVWnicy

Post autor: Zico63b » wt gru 29, 2009 19:26

Żeby przekaźnik "przeskoczył" to by znaczyło rozbroić alarm, to wyższa szkoła jazdy! W takich obejściach alarmu zadowalam się uruchomieniem auta i ewentualnie wyłączeniem migania kierunkami.
W tej chwili alarm jest w stanie pracy, więc należy przyjąć że w stanie spoczynkowym czyli normalnej jazdy te przekaźniki są zwarte. Jeśli jest tak jak piszę to po ścieżkach na płytce alarmu należy dojść które kabelki są rozwierane/zwierane, złączyć tak jak gdyby alarm został wyłączony i sprawdzić. Mogą to być podpięcia pod centralny, pod immo raczej nie... w każdym razie coś o małym poborze prądu.
A już tak dla pewności - to jeśli auto pali, zostawił bym w spokoju małe kabelki i tylko na porządnie zmostkował ten gruby.

Code
Nowicjusz
Nowicjusz

Post autor: Code » wt gru 29, 2009 20:06

To tego już się nie tykam. Wyciągłem alarm zupełnie i zmostkowałem przewody.

Jedyne co mi nie dziala to tylko pilot, a immo mam taki że trzeba zmostkować palcami przed włączeniem zapłonu. I właśnie się zastanawiam czy ktoś przy tym nie grzebał wcześniej.

Awatar użytkownika
Zico63b
Mistrz KieroVWnicy
Mistrz KieroVWnicy

Post autor: Zico63b » wt gru 29, 2009 20:15

#-o No jasne, że coś "było robione" jak zwykle się w takich wypadkach poprzedni właściciel tłumaczy. Oryginalny immo jest integralną częścią kluczyka i kierowcy to nic nie obchodzi: wkłada, przekręca i jedzie!
Tak więc pozostaje wybrać wersję o najmniejszej liczbie przeróbek, tak by spokojnie tylko jeździć.

Zablokowany

Wróć do „Techniczne (archiwum)”