Golf III Za duże spalanie

Masz problem ze swoim VW?
Napisz tutaj co go boli :)

Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP

Awatar użytkownika
erdallvw
Nowicjusz
Nowicjusz
Kontakt:

Post autor: erdallvw » pt gru 04, 2009 21:27

Skoro już kilka osób określiło konkretnie że jest to raczej przyczyna szwankującego termostatu to jestem skłonny zakupić nowy i wymienić. Tylko tu moje pytanie jakiej firmy termostat? Czytałem wiele opinii i sporów na temat poszczególnych marek, więc może ktoś poda firmę termostatu który dobrze się sprawuję???

Lolek

Vii
Gadatliwa bestia
Gadatliwa bestia

Post autor: Vii » pt gru 04, 2009 21:29

erdallvw pisze:Skoro już kilka osób określiło konkretnie że jest to raczej przyczyna szwankującego termostatu to jestem skłonny zakupić nowy i wymienić. Tylko tu moje pytanie jakiej firmy termostat? Czytałem wiele opinii i sporów na temat poszczególnych marek, więc może ktoś poda firmę termostatu który dobrze się sprawuję???
Termostat firmy wahler jest wszech polecanym termostatem i wcale nie drogim .. tez taki zakupiłem jutro wymiana ;)

Awatar użytkownika
Paweł Marek
V.I.P.
V.I.P.

Post autor: Paweł Marek » pt gru 04, 2009 21:43

wyłącznie ASO (Behr-thomson). Co najmniej połowa wahlerów nadaje się do kosza

Kto o coś spytał i uzyskał poradę niech czuje się zobowiązany napisać o rezultatach -pomogło, nie pomogło, jakie było właściwe rozwiązanie problemu.

elomelo650
Nowicjusz
Nowicjusz

Post autor: elomelo650 » śr lip 14, 2010 14:14

Tak jak w temacie. Mam golfa III 1.4 w bez gazu. Jak kupowałem samochód na pełnym baku przejeżdżałem ok. 800 km, teraz robię 520 km. Podłączałem pod komputer i wykazało na zegarze samochodu temp. silnika wynosi 90 st a w komputerze pokazuje 60 st. więc wymieniłem czujnik temp. ale niestety nic nie pomogło. Dalej przejeżdżam ledwo te 500 km. Dodam jeszcze, że po przejechaniu 3 km silnik jest rozgrzany do 90 st czy to jest normalna temp. po takim dystansie ? Bardzo proszę o pomoc. Pozdrawiam.
Ostatnio zmieniony śr lip 14, 2010 14:24 przez elomelo650, łącznie zmieniany 1 raz.

Zablokowany

Wróć do „Techniczne (archiwum)”