Jaka skrzynia biegów do AAZ ???
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
-
- Wamia Mazury
- Auto: Golf V
- Silnik: BKC
- Kontakt:
-
- Mały gagatek
- Kontakt:
Moi rodzice mają też Vento AAZ z 92r. i tam też jest skrzynia ATH i chodzi bez zarzutu :)A auto juz podchodzi z przebiegiem pod 300tys. , więc chyba daje rade. A nie można powiedzieć o delikatnej jeździe bo nieraz dostawał odemnie po garach 
Przełożenie główne na skrzyniach przeznaczonych do silnika AAZ to : 3.667

Przełożenie główne na skrzyniach przeznaczonych do silnika AAZ to : 3.667
tomecki83,
ja z pełnym kompletem osób na pokładzie i ciągnąc jeszcze na holu Audi 80 narzekałem na to że nie nabierał tak dynamicznie prędkości ale na piątce pod górę jeszcze przyspieszał choć oczywiście góra nie była jakoś bardzo stroma ale seria 1Z w MK3 to na tej górce już nie chciał przyspieszać z kierowcą i pasażerem tylko.
ja z pełnym kompletem osób na pokładzie i ciągnąc jeszcze na holu Audi 80 narzekałem na to że nie nabierał tak dynamicznie prędkości ale na piątce pod górę jeszcze przyspieszał choć oczywiście góra nie była jakoś bardzo stroma ale seria 1Z w MK3 to na tej górce już nie chciał przyspieszać z kierowcą i pasażerem tylko.

Ale chyba bez Audicy na holuarwam pisze:u mnie skrzynia ledwo się trzymała ale auto robiło w 15s 200km/h

Trudno w coś takiego uwierzyć!
Załóżmy że pierwszą setkę pokonałeś w 9 sek. to drugą musiał byś przejechać w 6sek.
Ja gdy miałem AAZeta to max. 170 km/h poleciałem i miałem przy tym 4400 obr/min.
Żeby podnieść prędkość o kolejne 30 km/h. to trzeba było by dołożyć ok. 700 obr/min. wtedy bym miał ok. 5100 obr/min no i 200km/h!!!!
Czy dizel to wytrzyma???

KrystO,
osiągi podawałem bez audi na holu ale pierwszą setkę robiłem w niespełna 7s a dokładnie 6,75 i to powtarzalnie zmierzone G-techem którego użyczył mi kolega.
a jak się zastanawiasz czy TD to wytrzyma to poszukaj na youtube użytkownika arekwam.
niestety nie mam ostatnich filmików kiedy jeździłem na 1,8bara bo nie robiłem ich już bo szykowałem się pod duże turbo typu HOLSET'a.
niestety zanim to nastąpiło zjawił siękupiec na silnik który się nawet nie targował więc silnik poszedł a ja niestety poszedłem w stronę TDI czego teraz żałuję.
jedyną pociechą jest spalanie tego ulepka bo zazwyczaj nie przekracza 4l/100km
[ Dodano: 01 Gru 2009 13:45 ]
na filniku 0-170km/h ruszam w 5s filmiku
po 9s od ruszenia było lekko ponad 120km/h
a tak jeździło auto na 1,4 bara i dawce która pod pełnym obciążeniem i ciśnieniem doładowania nie dawała dymu.
później jeździłem na 1,8bara i dawce która już nie przestawała dymić nawet pod pełnym obciążeniem
[ Dodano: 01 Gru 2009 13:47 ]
osiągi podawałem bez audi na holu ale pierwszą setkę robiłem w niespełna 7s a dokładnie 6,75 i to powtarzalnie zmierzone G-techem którego użyczył mi kolega.
a jak się zastanawiasz czy TD to wytrzyma to poszukaj na youtube użytkownika arekwam.
niestety nie mam ostatnich filmików kiedy jeździłem na 1,8bara bo nie robiłem ich już bo szykowałem się pod duże turbo typu HOLSET'a.
niestety zanim to nastąpiło zjawił siękupiec na silnik który się nawet nie targował więc silnik poszedł a ja niestety poszedłem w stronę TDI czego teraz żałuję.
jedyną pociechą jest spalanie tego ulepka bo zazwyczaj nie przekracza 4l/100km
[ Dodano: 01 Gru 2009 13:45 ]
na filniku 0-170km/h ruszam w 5s filmiku
po 9s od ruszenia było lekko ponad 120km/h
a tak jeździło auto na 1,4 bara i dawce która pod pełnym obciążeniem i ciśnieniem doładowania nie dawała dymu.
później jeździłem na 1,8bara i dawce która już nie przestawała dymić nawet pod pełnym obciążeniem
[ Dodano: 01 Gru 2009 13:47 ]
zapytaj AUREL'a on trochęjeździł moim autem więc nie ch Ci powie jak wyglądała jego pierwsza przejażdżka moim AAZ'em i co się działo jak mu powiedziałem żeby docisnął do podłogi pedał gazu bo on jechał wcześniej na wciśniętym do połowy.KrystO pisze:Trudno w coś takiego uwierzyć!
- piotrekgal
- Forum Master
- Kontakt:
arwam pisze:do 90KM powinien dobić na ori osprzęcie ale dobrze by było dołożyć IC.
przy odpowiednim cisnieniu mbc i dawce koksu i kosztem montazu boost pina to mysle, ze lekko ponad 90 mozna wyciagnac, swego czasu na ori dawce i cisnieniu ktore nawet siegalo do 1,7 bara ( cos z zaworem bylo nie tak, ustapilo po montazu IC ) + boost pin osiagalem cos takiego: