Wykryto adblocka.: Forum wyświetla subtelne reklamy, prosimy o rozważnie wyłączenia ich blokowania i dopisania nas do listy wyjątków.
Masz problem ze swoim VW?
Napisz tutaj co go boli
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
-
Gil
- Nowicjusz
A może masz zatarte tłoczki przy jakimś kole
Sprubój poruszać nimi. Też sie z takim czymś spotkałem
A objawy były takie jak u Ciebie
-
SCRASH
- Ma gadane
-
Kontakt:
W kazdym kole wszystko pracuje.Naciskam na hamulec wychodza a jak wcisne to wchodza bez wiekszego problemu
Byl Golf MK1 1.6 B+G pozniej Golf MK1 1.6 diesel
teraz jest Vectra 1.8 B+G
-
Tomasz Żaguń
- Forum Master
autor: Tomasz Żaguń » sob lis 19, 2005 15:56
płyn swoją drogą czas wymienić.Potem będziemy myśleć dalej bo trzeba coś zacząć działać.Jeszcze sprawdż to podciśnienie od serwa jak wyżej kolega sugerował.Rurka musi być szczelna i działać czyli powinno być podciśnienie.Zobacz.
-
SCRASH
- Ma gadane
-
Kontakt:
Zrobilem tak:Probowalem sciagnac ten wezyk przy pompce od strony silnika.Odkrecilem opaske ale za nic nie moglem sciagnac wezyka wiec to poskrecalem i odkrecilem przy pompce ale z dugiej strony, strony serwa.Odpalilem i przylozylem palec do pompki ale nic nie dmuchalo nawet jak dodalem gazu nic sie nie dzialo.Czy to moze byc membrana i czy w ogole dobrze zrobilem ?
-
NEMESIS
- Użytkownik
-
Kontakt:
SCRASH pisze:ALE WEZYK ZDIAC OD STRONY SILNIKA CO IDZIE DO TEJ POMPKI TAK ? TO ONA MA ZASYSAC ?
Tak , pompka ma zasysać !! Jak zdejmiesz wężyk przy pompce to przykładasz palec do króćca pompy nie wężyka !!!!!!!!!! powodzenia
-
Tomasz Żaguń
- Forum Master
autor: Tomasz Żaguń » sob lis 19, 2005 20:37
jeszcze raz miałeś sprawdzić podciśnienie ssani na rurce plastikowej która idzie od silnika do serwa (to ta duża czarna puszka do której jest przykręcona pompa hamulcowa ) Na tym serwie pod pompą hamulcową lekko po lewej na dole jak dobrze pamiętam wchodzi właśnie ta rurka w gumkęktóra jest wciśnięta w serwo.Tą rurkę wyciągasz i sprawdzasz podciśnienie czyli zassanie palca do środka na odpalonym silniku.czy tak zrobiłeś?
-
SCRASH
- Ma gadane
-
Kontakt:
No nie calkiem.Wyciagnalem ta rurke o ktorej mowisz ale przy pompce.U mnie jest tak: Z silnika wychodzi waz gumowy pleciony sznurkiem, dochodzi do takiej pompki ktora jest zamocowana w miejscu aparatu zaplonowego (w tym miejscu mialem aparat zaplonowy w poprzednim Golfie1 78r. z silnikiem 1.6 benzyna a tu jest jakas pompka).Z tej pompki wyciagnalem ten przewod plastykowy(o ktorym mowisz) co idzie do serwa i przylozylem palec do krocca tej pompki(nie do weza) ale nic sie nie dzialo(na odpalonym silniku)
PS. Najlepiej bede wiedzial jak mi powiecie w ktora strone ma isc powietrze.Z silnika w strone serwa czy z serwa w strone silnika.
-
Tomasz Żaguń
- Forum Master
autor: Tomasz Żaguń » sob lis 19, 2005 21:10
Silnik zasysa powietrze z serwa robi próżnię czyli podciśnienie.Ta pompka w miejscu aparatu zapłonowego to chyba wakum pompa czyli pompa podciśnienia i jak tak zrobiłeś to ona niedziała.Jak sie mylę to mnie poprawcie koledzy.
-
NEMESIS
- Użytkownik
-
Kontakt:
.Jak sie mylę to mnie poprawcie koledzy.
dobszzze mówisz !!
-
SCRASH
- Ma gadane
-
Kontakt:
Aha no to juz czaje.Mogla pasc membrana w tym VACUM ?Czy wymiana tego jest prosta. Trzeba wyciagac VACUM czy raczej dojscie do do membrany jest latwe ?
Byl Golf MK1 1.6 B+G pozniej Golf MK1 1.6 diesel
teraz jest Vectra 1.8 B+G
-
Tomasz Żaguń
- Forum Master
autor: Tomasz Żaguń » sob lis 19, 2005 22:51
Jesszcze tego nierobiłem więc tu Ci niepowiem.Najprawdopodobniej jest najlepiej całą wyjąć na stół i tam rozebrać.Tu odpadam.Pozdrawiam.
-
SCRASH
- Ma gadane
-
Kontakt:
A nie trzeba tej pompki potem jakos ustawiac jak sie wyciagnie i wsadzi tam spowrotem? Bo w tamtym golfie(1.6 gaznik) w tym miejscu ustawialo sie zaplon
-
Tomasz Żaguń
- Forum Master
autor: Tomasz Żaguń » ndz lis 20, 2005 23:30
Niee to jest pomka która jest napędzana popychaczem takim trzpieniem (tak myślę) jej zasada działania jest taka sama napewno jak w T4 a tam wymieniałem ten trzpień i niebyło problemu.Poprostu jak rozbierasz to obserwój a nawet zapisój co gdzie ma iść.Jak sie jej nieda zrobić to albo są zestawy naprawcze albo kupić w sklepie po regeneracji.
-
NEMESIS
- Użytkownik
-
Kontakt:
SCRASH pisze:A nie trzeba tej pompki potem jakos ustawiac jak sie wyciagnie i wsadzi tam spowrotem? Bo w tamtym golfie(1.6 gaznik) w tym miejscu ustawialo sie zaplon
Nie musisz !! ona się kręci i pompuje ...powiedzmy jak pompa wody !!!!!