Spadaja obroty po odpaleniu, ABD po swapie

Masz problem ze swoim VW?
Napisz tutaj co go boli :)

Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP

Awatar użytkownika
wolny83
Ma gadane
Ma gadane

Post autor: wolny83 » pt mar 13, 2009 21:25

Oki.Nie mam dzis czasu na zabawe z tym ale wezme sie w najbliszym czasie za to.Co mam z tym zrobic?kupic nowe czy jakos oczyscic?Cyz to chodyi o taki czarny zbiorniczek z wezem?
Ostatnio zmieniony pt mar 13, 2009 21:28 przez wolny83, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
miś fazi
_
_

Post autor: miś fazi » pt mar 13, 2009 21:31

tak o to chodzi , ale najpierw wszystkie te węże przedmuchaj , powinno pomóc , a na samum dnie tego zbiorniczka masz krótki króciec , ma być drożny , niczym nie zapchany

Awatar użytkownika
wolny83
Ma gadane
Ma gadane

Post autor: wolny83 » pt mar 13, 2009 21:39

W tym tygodniu nie dam juz radz zrobic tego,ale w poniedzialek wezme sie za to.Jak cos to dam znac czy pomogo.Dziekuje wszystkim za zainteresowanie mojim problemem =D>

enter85

Post autor: enter85 » sob mar 14, 2009 03:43

Witam

Także jestem po swapie silnika z 1,4 ABD na 1,4 AEX. Może ktoś mi pomoże.
Ze starego silnika został przełożony aparat zapłonowy, wtrysk, ( kable, świece, kopułka, palec - zakupione nowe jakieś 2 -m-ce przed swapem ). Dodatkowo była wymieniana pompa paliwa - bo stara się sypnęła. Wymieniłem też termostat bo silnik był niedogrzany w trasie poniżej 70 stopni - teraz już jest ok. Po wymianie termo zrobiłem test przy pełnym zbiorniku - w trasie spalił 7L na 100 km. Natomiast spalanie w mieście to porażka powyżej 10L zdecydowanie i wcale go nie cisnę że obrotomierz jest na 5 tyś.
Wygląda to tak jakby przy pełnym baku palił mniej, a im paliwa ubywa tym spalanie jest większe - wiem może głupia to teoria ale tak to wygląda.

Problem mam taki iż golf pali zbyt dużo paliwa :crazy:

Byłem w warsztacie - niestety z VAGiem połączyć się nie chciał. Mechanik sprawdził Sonde Lambda - także była wymieniana jakieś 2 m-ce przed swapem. Sonda pracuje prawidłowo ale pokazuje zbyt bogatą mieszankę. Golf faktycznie trochę za bardzo dymi.
Powiedział, że być może to wina wtrysku. A dziś chłopaki powiedzieli mi, że to być może wina kompa sterującego wtryskiem. Dodatkowo dodam iż gdy wskaźnik paliwa dochodzi do 1 czarnej kreski ( czyli 10L w zbiorniku jeszcze + / - ) auto gaśnie - jakby już nie miał paliwa. Winą obarczam pompę paliwa, chociaż teraz przeczytałem tutaj, że coś może być zapowietrzone.

Problemów masa wiem - ale może coś poradzicie, bo zbankrutuję.

Pozdrawiam

Awatar użytkownika
wolny83
Ma gadane
Ma gadane

Mk3 1,4 ABD

Post autor: wolny83 » ndz mar 22, 2009 14:48

panowie problem z duszeniem sie silnika znikł.Chcialem podziekowac chłopakom za pomoc :prayer: .Drugi problem zostal chodzi o prace silnika podczas postoju tak jak by mial niskie obroty ze czuc czesienie samochodem oraz tłumikiem raz jest dobrze raz zle.Pomozcie pozdrawiam

Zablokowany

Wróć do „Techniczne (archiwum)”