[ mk 3 ] Przedmuchy z korka wlewu oleju- jak jest naprawdę ?
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
- dzikusek99
- Użytkownik
- Kontakt:
Kurcze spradzilem u siebie jak to jest. I czekam na wasze opinie. Dmucha bo jak polozylem dlon nad wlwewm oleju to bylo czuc. Nie wim czy mocno ale jak ktos pisal o kartce paieru to by spokojnie odleciala. Pomyslalem ze nawet za silnie dmucha. Odwrozilem reke i cala pochlapana w oleju?? Tak ma byc czy remont mnie czeka ?? Oby nie bo sie spukalem na alarm itp.
te dziwne dżwięki to napewno wątłej jakości napinacz paska rozrządu, jeśli Ci stuika za bardzo to wymień na jakiś solidniejszy
[ Dodano: Pon Wrz 19, 2005 08:27 ]
jak chcesz mieć 100% pewności to zmierz sprężanie w cylindrach, ale jak Ci samochód jeżdzi dobrze i nie mułowaty to się nie martw tylko jeżdzij. o remont to się zamartw przy przebiegu tak ok. 500 tys. km jeśli silnik nie był przegrzany i miał olej
pozdrawiam
[ Dodano: Pon Wrz 19, 2005 08:27 ]
jak chcesz mieć 100% pewności to zmierz sprężanie w cylindrach, ale jak Ci samochód jeżdzi dobrze i nie mułowaty to się nie martw tylko jeżdzij. o remont to się zamartw przy przebiegu tak ok. 500 tys. km jeśli silnik nie był przegrzany i miał olej
pozdrawiam
ja zawsze robie tak...ze jak połoze korek od wlewu to nie powinno go podrzucac(chyba ze masz diesla)...jesli go podrzuca to juz dmuchanie jest mocne i cos złego dzieje sie z silnikiem.....a co do brania oleju to tez nie jest tak jak chłopaki pisza bo mozesz miec silnik ok a tylko zuzyte uszczelniacze gdzie koszt to max 100zł
ALPINE CDA-7894RB
RAINBOW SAC 465.20
STEG K4.02
RF P3D410
DLS A6
RAINBOW SAC 465.20
STEG K4.02
RF P3D410
DLS A6
mi tez dmucha, szczegolnie na biegu jałowym, ale korka to raczej nie zdmuchnie , jak silnik chodzi rowno i praktycznie nie bierze oleju, to na waszym miejscu bym sobie glowy nie zaprzatał tym, najwarzniejsze co by olejem do filtra powietrza nie pluł, a do korka niech dmucha jak musi
jeździć jeździć i jeszcze raz jeździć i nie przejmować się
jeździć jeździć i jeszcze raz jeździć i nie przejmować się
dokłanie u mnie tez lekko dmucha(baznyna)w dieslu mocniej ale to normalne(od odmy)...co do brania oleju to ja doleeał jakies 0,5 litra na wymiane......to normalne..silnik mi chodzi równo i co najwazniejsze idzie wiecej niz fabryka przewisuje wiec nie ma czym sie przejmowac......a przy mojej jezdzie to by był cut jakby silnik nic oleju nie pobrał i to jeszcze na lpg
ALPINE CDA-7894RB
RAINBOW SAC 465.20
STEG K4.02
RF P3D410
DLS A6
RAINBOW SAC 465.20
STEG K4.02
RF P3D410
DLS A6