kontrolka płynu chłodzącego
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
Jeśli piszesz, że nie działa ci wskaźnik temperatury to wymień ten czujnik (i tak prędzej czy później Cię to czeka). Możesz spróbować tak jak pisze agrala, ale czujnik tak czy siak wymień (nie jest drogi).
Ostatnio zmieniony pt lis 14, 2008 22:08 przez Gangst3R, łącznie zmieniany 2 razy.
[url=http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?t=158822&start=0]Mój były golf[/url]
-
- Mistrz KieroVWnicy
- Kontakt:
to masz do sprawdzenia przewod ktory idzie od czujnika do deski (sa dwa we wtyczce-jedem masa a drugi idzie do wskaznika, sprawdzasz tylko ten do wskkaznika)
musisz zobaczyc czy nie ma gdzies przerwanej izolacji
jezeli jest ok do do wyciagniecia ddeska i do przegladu - czy nie ma zwarc
ta kontrolka nie mruga czasami przy odpalaniu? niektorew wersje tak maja-moze wtedy byc uszkodzony uklad od tego
u mnie niue mruga - mruga tylko od oleju a u dziewczyny obie mrugaja
musisz zobaczyc czy nie ma gdzies przerwanej izolacji
jezeli jest ok do do wyciagniecia ddeska i do przegladu - czy nie ma zwarc
ta kontrolka nie mruga czasami przy odpalaniu? niektorew wersje tak maja-moze wtedy byc uszkodzony uklad od tego
u mnie niue mruga - mruga tylko od oleju a u dziewczyny obie mrugaja
No to działaj coś. Sprawdź te rzeczy, które ci wszyscy podsuwają do sprawdzenia a potem dalej będziemy myśleć. Jasnowidzem nikt nie jest aby Ci wskazać jednoznacznie, że to to lub co innego. W pierwszej kolejniści przewód a potem zegary.
Ostatnio zmieniony pn lis 17, 2008 13:49 przez Gangst3R, łącznie zmieniany 1 raz.
[url=http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?t=158822&start=0]Mój były golf[/url]
wiem, bede działał dziś. spr. ten kabel, a potem przy zegarach. kurde tyle rozbierania na tej desce
[ Dodano: 18 Lis 2008 09:32 ]
wczoraj spr. te przewody wszystkie są ok. a dioda dalej sobie mruga niewiem co teraz?
[ Dodano: 18 Lis 2008 13:10 ]
koledzy czy za dużo płynu powyżej max. może być przyczyną migania tej diody? i czy jak ściągnę kostkę to czemu też miga? i jeszcze jedno, jak ściągnę kostkę niebieską stanie śię coś? help!
[ Dodano: 18 Lis 2008 17:02 ]
panowie odkryłem fajne jaja, odkąd mam założony alarm to wskazówka na liczniku która nie dziłała z powodu popsutego chyba czunika pokazuje temp. płynu. podniosła się i jest na 1 kresce, jak odpalam auto to nie podniesie sie a co najleprze jak włącze światła to podnosi sie na tą kreske. przypuszczam że ten co mi podłanczał alarm mógł coś żle zrobić? jak myslicie?
[ Dodano: 18 Lis 2008 09:32 ]
wczoraj spr. te przewody wszystkie są ok. a dioda dalej sobie mruga niewiem co teraz?
[ Dodano: 18 Lis 2008 13:10 ]
koledzy czy za dużo płynu powyżej max. może być przyczyną migania tej diody? i czy jak ściągnę kostkę to czemu też miga? i jeszcze jedno, jak ściągnę kostkę niebieską stanie śię coś? help!
[ Dodano: 18 Lis 2008 17:02 ]
panowie odkryłem fajne jaja, odkąd mam założony alarm to wskazówka na liczniku która nie dziłała z powodu popsutego chyba czunika pokazuje temp. płynu. podniosła się i jest na 1 kresce, jak odpalam auto to nie podniesie sie a co najleprze jak włącze światła to podnosi sie na tą kreske. przypuszczam że ten co mi podłanczał alarm mógł coś żle zrobić? jak myslicie?
-
- Mistrz KieroVWnicy
- Kontakt:
kolego nie obraz sie ale po twoich postach widze ze o elektryce nie masz w ogole pojecia
poszukaj lepiej kogos kto ci to zrobi
udzielanie porad osoba ktore nie maja zilonego pojecia o co chodzi jest bez sensu
masz tu wszystko napisane a i tak nic z tego nie wychodzi
gdyby to golf 4 to jeszcze
sorry jezeli cie urazilem
poszukaj lepiej kogos kto ci to zrobi
udzielanie porad osoba ktore nie maja zilonego pojecia o co chodzi jest bez sensu
masz tu wszystko napisane a i tak nic z tego nie wychodzi
gdyby to golf 4 to jeszcze
sorry jezeli cie urazilem