podłaczę sie do tematu na wiosnę wymieniałem górne mocowanie amortyzartora starego typu > kupiłem z lemfordera i chciałem powiedzieć że jest do niczego. moze z tys km zrobiłęm i zaczęło sie stukanie na nowo. zawias mam seryjny. nie polecam tej firmy w przypadku górnego mocowania amortyzatorów. Teraz znowu muszę wymienić. zastanawiam się nad sachs-em albo kupię oryginał w serwisie
Małe sprostowanie okazało sie ze ten talezyk co sprężyna na nim siedzi był zużyty i przez to poducha hałasowała
Lemforder to górna półka - orginał
Ostatnio zmieniony ndz wrz 27, 2009 21:09 przez Romek84_44, łącznie zmieniany 1 raz.
jaszczur pisze:sam ostatnio spotkałem się z mk3 z 96 roku które miało jeszcze stary typ hamulców vwII a wiadomo,ze w tych latach one już nie wystepowały
Na 100%? Ja też tak mam Bon Jovi październik 96...
A czy żeby wymienić te łożyska wraz z gumami trzeba odkręcać od dołu wahacz czy wystarczy odkręcić tą nakrętkę u góry amortyzatora i podnieść wysoko samochód?
Czy trzeba do tej operacji używać jakichś ścisków do sprężyn?
odkręcasz od wahacza i będzie potrzebny ściągacz do sprężyn
jak robisz już coś złego,to rób to dobrze
LAUNCH X431,VCDS 11.11.5,VAG-TACHO 2.5,VAGDashCAN 5.29,AUTO-COM,OP-COM
Kumam kumam, czyli pewnie jak to wszystko odkręcę (góra i dół) to już mcperson cały wyjdzie, no to roboty troche jest. A i te ściągacze trzeba skombinować
jak robisz już coś złego,to rób to dobrze
LAUNCH X431,VCDS 11.11.5,VAG-TACHO 2.5,VAGDashCAN 5.29,AUTO-COM,OP-COM