Bierze olej
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
Dzięki za wszystkie odpowiedzi. Tak sądziłem że musi trochę brać, ale aż tyle...hmmm. Remontu nie będę robił, zobaczę jak się dalej będzie zachowywał. Ostatnio jak mu zmieniałem olej to płukałem silnik preparatem do płukania, może to go załatwiło. Preparat był dobrej marki. Może by mu olej na półsyntetyk zmienić? A tak poza nawiasem to sprzedaję go i czaję się na Passata z silnikiem 2.0 TDI 140KM co o tym silniku sądzicie? Też ma apetyt na olej? Może lepszy jest 1.9 130KM?
- doggie
- V.I.P.
- Auto: Cupra Formentor DSG DQ381
- Silnik: TSI
płukanie go załatwiło. Osobiście wybrałbym silnik 1.9 TDI 130 ps - bardziej sprawdzona jednostkaloost pisze:Dzięki za wszystkie odpowiedzi. Tak sądziłem że musi trochę brać, ale aż tyle...hmmm. Remontu nie będę robił, zobaczę jak się dalej będzie zachowywał. Ostatnio jak mu zmieniałem olej to płukałem silnik preparatem do płukania, może to go załatwiło. Preparat był dobrej marki. Może by mu olej na półsyntetyk zmienić? A tak poza nawiasem to sprzedaję go i czaję się na Passata z silnikiem 2.0 TDI 140KM co o tym silniku sądzicie? Też ma apetyt na olej? Może lepszy jest 1.9 130KM?
Ostatnio zmieniony ndz sie 24, 2008 18:51 przez doggie, łącznie zmieniany 1 raz.
-
- Nowicjusz
kolego cgyba raczej napewno to plukanko mu zaszkodzilo a co do tego oleju to mozesz mu zmienic na polsyntetic wtedy zmniejszysz mu apetyt na olej a co do silnika 2.0 niz nam ale 1.9 tdi jak najbardziej polecam tatko ma w passacie 2002 rok i bardzo go sobie chwali
nigdy nie jest tak nisko by nie mogło być niżej
7 cali czystej stali a wahacz o asfalt wali :)
7 cali czystej stali a wahacz o asfalt wali :)