Wymiana uszczelki pod deklem

Masz problem ze swoim VW?
Napisz tutaj co go boli :)

Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP

wielblad2
Gadatliwa bestia
Gadatliwa bestia
Kontakt:

Post autor: wielblad2 » sob lip 05, 2008 18:19

gdyby ci czasem został gwint w srodku to delikatnie punktakiem ale z dobrym czybkiem daj mu centralnie lekko w srodek potem delikatnie wykręcisz. wstawisz nową śrube i gitara ja tak robiłem u siebie żadnego oporu delikatnie wykreciłem stary gwint dłubiąc małym płaskim wkrętaczkiem. co do dokręcania śrub to mam swój sposób stary i przetestowany - samym kluczem do uczucia dobrego oporu potem nawet nie ćwiartka obrotu i jest git .sam tak robie i jeszcze nic nie puściło.nara do pracy.potem na :kufel: :okej:
Ostatnio zmieniony sob lip 05, 2008 18:20 przez wielblad2, łącznie zmieniany 1 raz.

pozdro dieselek. Golf zawsze i wszędzie.Golf był,jest i będzie.

gopiter
Gadatliwa bestia
Gadatliwa bestia
Kontakt:

Post autor: gopiter » sob lip 05, 2008 18:41

U mnie dopoki nie dalem oryginalnej uszczelki to predzej czy pozniej zaczynalo sie saczyc spod dekla.W koncu kupilem oryginal (ktory wcale nie jest drogi i nie wiem czemu od razu tak nie zrobilem) i od prawie 4tys. km jest susza jak na sacharze.

Było MK3 - obecnie w trakcie poszukiwań następcy...

Awatar użytkownika
18damian18
Mały gagatek
Mały gagatek
Kontakt:

Post autor: 18damian18 » sob lip 05, 2008 20:11

Niestety kupiona uszczelka nie pasuje. Założyłem spowrotem starą i mi się wydaje, że będzie trzymać. Według mnie puściło, bo gumka ta pod śrubą do przykrecenia dekla pekła. Się zobaczy :grin: A teraz :kufel:
Ostatnio zmieniony sob lip 05, 2008 20:12 przez 18damian18, łącznie zmieniany 1 raz.

wielblad2
Gadatliwa bestia
Gadatliwa bestia
Kontakt:

Post autor: wielblad2 » ndz lip 06, 2008 10:48

gdyby czasem puściła to mimo gumowej uszczeli daj troche silikonu każda uszczelka z biegiem czasu układa się i ponowny montaż czasem nie daje żądanego efektu,a silikon jeszcze przy tych przypadkach okazuje się pomocny ja nawet woże go na codzień w aucie różnie bywa niekoniecznie mi musi sie przydać na drodze bywają różne sytuacje może komuś uda się pomóc choć dorażnie . :hmm: :hmm:

pozdro dieselek. Golf zawsze i wszędzie.Golf był,jest i będzie.

Zablokowany

Wróć do „Techniczne (archiwum)”