Może zainwestuj w coś takiego... Jak si się nie spodoba automat dołożysz 2000 za założenie normalnego sprzęgła...
http://aukcja.onet.pl/show_item.php?item=52669632
VW golf 3, 1,6 55 kW - czy warto?
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
- Marihuana Man
- Gadatliwa bestia
- Kontakt:
Jeśli zależy Ci na przyjemności z jazdy to 1.4 ani 1.6 nie kupuj. Zacznij od 1.8 bo to minimum do MK3. Reszta to muły straszne. 1.8 pali porównywalnie do 1.6 tym bardziej że z tego roku to nie jest wielopunkt. A jeśli chcęsz oszczędzać to tylko TDI. Dobre osiągi i oszczędność.
Miałem 1.6ABU i palił w porównaniu do osiągów strasznie dużo, był mułowaty...jedyne co go ratowało to dobra elastytczność. Nie polecam 1.6
I zanim coś kupisz to 500razy to obejrzeć...zainwestować w badanie u POWAŻNEGO mechanika...nie jakiegoś od Maluchów żebyś poźniej się cieszył z Golfika.
Taka jest prawda że szwaby się dobrych samochodów nie wyzbywają za grosze. Te naprawdę w bardzo dobrym stanie są niestety droższe niż u nas.
Miałem 1.6ABU i palił w porównaniu do osiągów strasznie dużo, był mułowaty...jedyne co go ratowało to dobra elastytczność. Nie polecam 1.6
I zanim coś kupisz to 500razy to obejrzeć...zainwestować w badanie u POWAŻNEGO mechanika...nie jakiegoś od Maluchów żebyś poźniej się cieszył z Golfika.
Taka jest prawda że szwaby się dobrych samochodów nie wyzbywają za grosze. Te naprawdę w bardzo dobrym stanie są niestety droższe niż u nas.
-
- VW Baron
- Auto: Szukam... i NC700X
Re: VW golf 3, 1,6 55 kW - czy warto?
Przeplacasz.. 1.6 ABU roczniki 96 sa do wyrwania z rejestracja za 10tys.. Bierz go za dyche, a za zaoszczedzona kase zrobisz sobie w nim "wypasy"Adamtd pisze:Serdeczne dzięki za porady. Jeśli byście mogli mi jeszcze powiedzieć czy gdybym utargował 11 kPLN za takie auto, to nadal bym przepłacał??
Pozdro
Gitner
-
- Mały gagatek
I tu się z kolegą nie zgodzę bo mam taki silnik i pali dużo mniej niż 1,8 Miałem 1,8 i palił jak smok.A jeżeli szukasz wrażeń to kup sobie VR6TheGwiazdor pisze:Jeśli zależy Ci na przyjemności z jazdy to 1.4 ani 1.6 nie kupuj. Zacznij od 1.8 bo to minimum do MK3. Reszta to muły straszne. 1.8 pali porównywalnie do 1.6 tym bardziej że z tego roku to nie jest wielopunkt. A jeśli chcęsz oszczędzać to tylko TDI. Dobre osiągi i oszczędność.
MK3 TDI może kiedyś
I tu się z kolegą nie zgodzę bo mam taki silnik i pali dużo mniej niż 1,8 Miałem 1,8 i palił jak smok.A jeżeli szukasz wrażeń to kup sobie VR6[/quote]
No ja też się nie zgodzę bo miałem 1.6 ABU i przy takich osiągach to spalanie jest za duże.
Jak już powiedziałem do MK3 1.8 to podstawa chyba że się trafi 1.6 100PS to wtedy już tak.
A co do wrażeń to wiadomo że VR6 jeździ o niebo lepiej niż 1.8 90PS.To chyba jasne jak słońce. Ale 1.8 jeździ na pewno lepiej niż 1.6 i pali niewiele więcej.
No ja też się nie zgodzę bo miałem 1.6 ABU i przy takich osiągach to spalanie jest za duże.
Jak już powiedziałem do MK3 1.8 to podstawa chyba że się trafi 1.6 100PS to wtedy już tak.
A co do wrażeń to wiadomo że VR6 jeździ o niebo lepiej niż 1.8 90PS.To chyba jasne jak słońce. Ale 1.8 jeździ na pewno lepiej niż 1.6 i pali niewiele więcej.