uszczelka pod głowicą kaputt :-(

Masz problem ze swoim VW?
Napisz tutaj co go boli :)

Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP

Awatar użytkownika
baklazan
Ma gadane
Ma gadane
Kontakt:

Post autor: baklazan » pn kwie 25, 2005 20:22

a najlepiej glowice splanowac pilnikiem i w ogole naprawa silniaka to jak wymiana kola

mysle ze jak dalesz swoje auto jakiemus mechanikowi to chbya robisz zawsz wywiad jak robi auta - ja garazowym mechanikom nie wierze bo raz juz slyszalem kwestie ze 'przeciesh chcialem dobrze' i wystarczy mi wrazen ... a temat samodzielnej wymiany uszczelki pod glowica juz by poruszany dosc doglebnie...

kto szybko jedzie tego wolno niosa

Awatar użytkownika
Gwiazdor
_
_
Kontakt:

Post autor: Gwiazdor » pn kwie 25, 2005 21:52

Każdy ma jakieś rady i jeden na drugiego że ja to sam i za darmo a drugi że ja wolę do mechanika.

Każdy robi jak uważa. Jeżeli ktoś nie potrafi tego robić to po co ma się na siłe męczyć i coś spier...bez sensu.
Co do cenu ktoś napisał że 1100 to za dużo za głowicę? Za 350 to zrobisz szlif i wymienisz uszczelkę. Ja dałem 1200 za remont głowicy który obejmował:
-wymianę prowadników zaworów
-szlif
-uszczelka pod głowicę
-uczelniacze (wszystkie w głowicy)
-pierścienie
-panewki
-uczelka misy
-nowy rozrząd z napinaczem
-naprawa zacisku hamulca
-badanie komputerowe
-dwa czujniki

Więc to jest faktycznie 1200 zł i jest zrobione wiele. Sam mógłbym się bawić bo potrafię ale na to co zrobiłem to mam gwarancje i nie wkurzam się jak mi coś siądzie.

Więc każdy robi jak uważa.
A domorosłych mechaników jak i (tępe łby)z ASO VW co tylko znają się jak olej wymienić i skasować 1000zł za przegląd omijam z daleka.

Obrazek

kamyk1313

Post autor: kamyk1313 » wt kwie 26, 2005 15:40

baklazan = kowal

Chyba czlowieku oszalales.... pilnikiem!!!

Uszczelka do mojej padliny 55zl (niemiecka) przydalyby sie jeszcze uszczelki kolektorow (w sumie 20zl) i uszczelka pokrywy zaworow (14zl) polecam tez nowy plyn chlodzacy 6.5 l z tego co pamietam (40zl) Ja jeszcze wymienilem olej (42zl) i kruciec (10zl) Planowanie z ustawieniem i czyszczeniem hydrauliki 80 zl... Robocizna 150 zl

To powiedz baklazan gdzie tu rozsadek babrac sie samemu jak mozna zaplacic za sama robocizne 230zl

Awatar użytkownika
baklazan
Ma gadane
Ma gadane
Kontakt:

Post autor: baklazan » wt kwie 26, 2005 18:00

z pilnikiem to jest lekka nutka ironii jesli nie zauwazyles :) ja tam wole dac za robocizne te pare zlotych bo wiem ze to bedzie mialo rece i nogi bo za poprostu raz sie na tym nei znam dwa zbyt dlugo oszczedzalme na moj pierszy samochod zeby przyzydzic te 230pln i zj**** silnik

kto szybko jedzie tego wolno niosa

Zablokowany

Wróć do „Techniczne (archiwum)”