Akumulator ma na zgaszonym 18,5V! a na odpalonym 20,5 V !!!!

Masz problem ze swoim VW?
Napisz tutaj co go boli :)

Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP

Awatar użytkownika
papaj
Użytkownik
Użytkownik
Kontakt:

Post autor: papaj » czw gru 27, 2007 20:17

a probowałeś odpalac na LPG? w niskich temperaturach ja auto mało jeżdzi to nastepuje tzw "skraplanie sie wody" w baku i do wtrysków dostaje sie niewielka ilość wody i dlatego wlasnie odpala i gasnie i dopiero po kilku razach juz nie gasnie, u mnie sie to samo pojawiło jak przyszly mrozy i sasiada w seicento tez, najlepiej dolac troszke denaturatu, on wytrąca wode i powinno byc ok, a o silnik sie nie martw denaturat napewno mu nie zaszkodzi :D
Ostatnio zmieniony czw gru 27, 2007 20:20 przez papaj, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
smoked
Mały gagatek
Mały gagatek
Kontakt:

Post autor: smoked » czw gru 27, 2007 21:16

papaj pisze:a probowałeś odpalac na LPG? w niskich temperaturach ja auto mało jeżdzi to nastepuje tzw "skraplanie sie wody" w baku i do wtrysków dostaje sie niewielka ilość wody i dlatego wlasnie odpala i gasnie i dopiero po kilku razach juz nie gasnie, u mnie sie to samo pojawiło jak przyszly mrozy i sasiada w seicento tez, najlepiej dolac troszke denaturatu, on wytrąca wode i powinno byc ok, a o silnik sie nie martw denaturat napewno mu nie zaszkodzi :D
Heja, dzisiaj dokladnie to samo powiedzial mi kolega w pracy wiec po niej (pracy) udalem sie do spozywczaka i ze spuszczona glowa poprosilem o denaturat ;-) Nie bylo niestety :-( Sprobowac nie zaszkodzi, aczkolwiek 1• jak odpalam na LPG w mroz to nie ma problemu, ale to niezdrowe dla membran i nie chce tak :crazy: 2• jak przerzuce na beznzyne w czasie jazdy to tez wszystko jest ok, 3• rano jak odpalilem na benz to nie moglem wyjsc powyzej 1500 obrotow - strasznie sie dlawil - ja na pedal, a on zwalnial!! CZEMU MI TO ROBISZ MALENKI?? Czy ktos ma pomysl?

Awatar użytkownika
MrUkAs
Gadatliwa bestia
Gadatliwa bestia
Kontakt:

Post autor: MrUkAs » czw gru 27, 2007 23:10

papaj pisze:a probowałeś odpalac na LPG? w niskich temperaturach ja auto mało jeżdzi to nastepuje tzw "skraplanie sie wody" w baku i do wtrysków dostaje sie niewielka ilość wody i dlatego wlasnie odpala i gasnie i dopiero po kilku razach juz nie gasnie, u mnie sie to samo pojawiło jak przyszly mrozy i sasiada w seicento tez, najlepiej dolac troszke denaturatu, on wytrąca wode i powinno byc ok, a o silnik sie nie martw denaturat napewno mu nie zaszkodzi :D
A moze lepiej srodek z STP formula do benzyny, która ma wlasciwosci wiązące wode... Czy denacik tanszy i lepszy? :D

www.SportCom.PL

Awatar użytkownika
papaj
Użytkownik
Użytkownik
Kontakt:

Post autor: papaj » pt gru 28, 2007 01:32

ja dolewam denaturat i śmiga, nie wiem jak jest z tymi srodkami do tego przeznaczonymi

Awatar użytkownika
daniel2505
Użytkownik
Użytkownik
Kontakt:

Post autor: daniel2505 » pt gru 28, 2007 10:35

No to ja tez się podłącze żeby nie zakładac nowego tematu. Otóz mój alternator dziwnie działa. Tzn po odpaleniu samochodu tak jakby nie było pradu, nawiew ledwie działa, wycieraczki ledwie chodzą a światła świecą 1/8mocy. Dopiero po dodaniu gazu jak obrotu wzrosna do ok 2000obr/min wszystko wraca do normy. Dodam że w momencie gdy daje sie odczuc brak napięcia nie świeci sie kontrolka ładowania. Dzieje sie tak tylko po odpaleniu auta. po pierwszym dodaniu gazu wszystko jest juz OK nawet na niskich obrotach. NIe mierzyłem napięć ale akumulator jest na pewno dobrze ladowany, odpala auto nawet w mrozy bez szemrania. Co może być przyczyną takiego zachowania, może ktoś zna koszty naprawy?

[url=http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?t=123919/]Mój zielony VARIANT[/url]

Awatar użytkownika
sle
Gadatliwa bestia
Gadatliwa bestia

Post autor: sle » pt gru 28, 2007 11:35

papaj pisze:ja dolewam denaturat i śmiga, nie wiem jak jest z tymi srodkami do tego przeznaczonymi
ile tego denaturatu dolewacie? W baku jest np 20 litrów to ile denaturatu?

dekoracje weselne, florystyka -> prv

Awatar użytkownika
MrUkAs
Gadatliwa bestia
Gadatliwa bestia
Kontakt:

Post autor: MrUkAs » pt gru 28, 2007 15:16

Dzis tak z ciekawosci zmierzylem sobie napiecie ladowania i sie zleksza zalamalem. Mianowicie bez obciazenia 13.4, z obciazeniem niewiele ponad 13V :/ Co to moze byc? Zas regulator, ktory wymienialem rok temu??

www.SportCom.PL

Zablokowany

Wróć do „Techniczne (archiwum)”