Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
Ja mam takie spostrzezeni,ze na gazie niektore silniki pala mniej w miescie od Pb. Nie do konca wiem czemu sie tak dzieje. Na LPG nie ma za wielkiej roznicy w spalaniu czy jedziesz jak emeryt na psychotropach czy jak wariat. Na Pb warto oszczednie jezdzic bo roznica 3l PB na 100km jest odczuwalna dla kieszeni a litr czy dwa LPG w prawo czy w lewo to tylko 4zl czy 6 zl na 100km wiec warto czerpac przyjemnosc z jazdy w zaresie obr. 3500 - 5500.Gr@rM! pisze:No to ladnie Ci pali.. chcialbym zeby moj tak palil, a tak to 13 trasa miasto od 16 w gore ;/
Cos masz zdecydowanie nie tak. Znajomy mial 3-e GT 1.8 (66kw) na mono wtrysku(oznaczenia nie znam) i schodzil do 8 w miescie i ok7 w trasie. Bez LPG Poczytaj o ecodriving. Moze pomozeGr@rM! pisze:13 trasa miasto od 16 w gore
w opisie masz PB.. Moze podkrec mu sruba ta na przewodzie co doprowadza gaz do mixera. Mi pomoglo. Oczywiscie odkrec nie przykrecGr@rM! pisze:Ale ja mam LPG...
w opisie masz PB.. Moze podkrec mu sruba ta na przewodzie co doprowadza gaz do mixera. Mi pomoglo. Oczywiscie odkrec nie przykrecMi jak ustawili gaz w zakladzie to przyspieszal jak autobus i palil jak autobus. Odkrecalem malymi kroczkami az latal jak trzeba. A odziwo spalanie spadlo !!
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 37 gości