Chyba tym razem mam rację?
dopływ zimnego powietrza.
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
- Radosław Guzik
- Nowicjusz

Masz rację, ale zanim powietrze trafi do cylindra jest zimne (po to są montowane intercoolery), żeby niosło ze sobą dużą dawkę tlenu. Dopiero w cylindrze sprężane jest do wysokiego ciśnienia, a jak jest wysokie ciśnienie, to automatycznie wzrasta temperatura powietrza, itd., itd....
Gaz, gaz, gaz na ulicy ...
Tak, masz racje. Chodziło mi o "w cylindrze mieszane jest z powietrzem (właśnie! najlepiej ze schłodzonym)." Tam nie ma co się mieszać bo natychmiast po wtrysku paliwo gwałtownie się spala a w momencie kiedy paliwo łączy się z powietrzem to powietrze ma ponad 2000C bo mieszanka jest już sprężona.
=-Pinhead-=
A dziś właśnie się zastanawiałem jak sprawdzić podciśnienie do klapy powietrza 
Dzięki wypowiedzi kolegi Gangst3R , wiem o co w tym mechanizmie chodzi..
Trochę mi się dusił - raz na niskich obrotach, raz na połowie, pod górę się dławił i słabł - kręciłem LPG registerem i podciśnieniem, ale wobec braku efektów zacząłem szukać w dolocie... Wcześniej miałem do bani rurę... Zaklejona z zewnątrz taśma aż gąbka w środek wlazła (tak kupiłem autko) i po wymianie na nową nie mogłem dość do ładu z obrotami...
Jeśli macie inne pomysły lub doświadczenia - proszę o rady...
Chyba w dobrym wątku piszę ??
Dzięki wypowiedzi kolegi Gangst3R , wiem o co w tym mechanizmie chodzi..
Trochę mi się dusił - raz na niskich obrotach, raz na połowie, pod górę się dławił i słabł - kręciłem LPG registerem i podciśnieniem, ale wobec braku efektów zacząłem szukać w dolocie... Wcześniej miałem do bani rurę... Zaklejona z zewnątrz taśma aż gąbka w środek wlazła (tak kupiłem autko) i po wymianie na nową nie mogłem dość do ładu z obrotami...
Jeśli macie inne pomysły lub doświadczenia - proszę o rady...
Chyba w dobrym wątku piszę ??
Ostatnio zmieniony pt wrz 26, 2008 23:52 przez tajgerski, łącznie zmieniany 1 raz.