Jak odpalaja wasze diesle na mrozie?
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
-
- Nowicjusz
-
- Nowicjusz
U mnie -26, wychodze z domku i do samochodów, jeden VW T4 2.4D ssanie, grzanie i start, początek nierówny klekot ale po 5sek jest ok.
2. VW T4 2.5TDI grzanie i strat i żyje. 3-5 minut na wolnych obrotach i jazda na droge. Patrząc na dzisiejsze słonko przypuszczam że jutro będzie gorzej jesli chodzi o strat 2.4D, ale zobaczymy jutro.
życze aby wszystkim tak startowały.
2. VW T4 2.5TDI grzanie i strat i żyje. 3-5 minut na wolnych obrotach i jazda na droge. Patrząc na dzisiejsze słonko przypuszczam że jutro będzie gorzej jesli chodzi o strat 2.4D, ale zobaczymy jutro.
życze aby wszystkim tak startowały.
Ostatnio zmieniony pn sty 23, 2006 23:46 przez VW T4 Syncro, łącznie zmieniany 2 razy.
Ja dzisiaj dalem rade: -25 stopni...ale dwa dni temu mi sie nie udalo przy -19...a to dlatego ze zatankowalem kiepska rope...potem nastepnego dnia przy -12 odpalilem dolalem do ropy bezolowiowej i jakis specyfik przeciwko wytracaniu parafiny...i poki co wszystko dziala...trzeba pokrecic chwile ale juz praktycznie od poczatku slychac ze zaczyna lapac i w koncu zaskakuje...
Ja nie mówię o tym, że sam założyłem większy, tylko o tym że standardowo w moim Golfie i zgodnie z książka odbsługi jest takie właśnie akuKapibara pisze:co co da wielki akumulator skoro alternator nei jest w stanei go nalaadowac po rozladowaniu poznizej wartosci ladowania alternatorarydzu pisze:No trudno, kiedyś musiało się to stać a akumulator mam wielki jak w lokomotywie i i tak nic nie dało
- paolo
- Gadatliwa bestia
- Kontakt:
wczoraj moj ladnie krecil i za 4 razem zlapal....puscil czarnym dymem ale ok
dzisiaj juz ledwo zakrecil i umarl. Nawet z kabli nie chce krecic. Dziwne zjawisko ze jak krece i umiera to spadek napiecia i licznik wariuje...predkosciomierz wskazowka drzy zegar wyzerowal sie i licznik km dziennych tak samo dotego cliatronic ustawila sie na wartosci domyslne.
dzisiaj juz ledwo zakrecil i umarl. Nawet z kabli nie chce krecic. Dziwne zjawisko ze jak krece i umiera to spadek napiecia i licznik wariuje...predkosciomierz wskazowka drzy zegar wyzerowal sie i licznik km dziennych tak samo dotego cliatronic ustawila sie na wartosci domyslne.
- Bartek84
- Gadatliwa bestia
- Auto: Golf Mk7 GTI
- Kontakt:
-20, stał na parkingu w polu przez około 18 godzin.. Dwa grzania świec i odjarał po dłuższym kręceniu. Chyba za szybko chciałem odjechać, bo kiedy wrzuciłem trzeci bieg zdusił się i zgasł. Po krótkim postoju odpaliłem ponownie. Tym razem dałem mu więcej czasu na nagrzanie się. Ruszyłem w trase, na początku nie chciał jechać.. Wszystko dziwnie chodziło (pedały, skrzynia, kierownica). Amory olejowe Sachs chyba zamarzły, bo strasznie sztywny z tyłu jest. Po paru km jechał coraz lepiej.
Dzisiaj -20, auto stoi pod blokiem od wczoraj od godziny 16. Nawet go nie odpalałem. Do pracy z bucisza, bo mam niedaleko i nawet by się nie zdążył nagrzać. Wrócę z pracy i zobaczymy.
I don't like winter
Dzisiaj -20, auto stoi pod blokiem od wczoraj od godziny 16. Nawet go nie odpalałem. Do pracy z bucisza, bo mam niedaleko i nawet by się nie zdążył nagrzać. Wrócę z pracy i zobaczymy.
I don't like winter
Mk7 GTI Stage 2
- dzikusek99
- Użytkownik
- Kontakt:
Dolanczam sie do klubu tych co nie uruchomilil samochodu Moj juz wczoraj wieczorem nie dal rady. W sobote jeszcze smigalem a w niedziele wieczorem juz dziewczyny nie odwiozlem i musiala nocowac u mnie . Martwi mnie to ze akumulator ma o,5 roku a laduje sie juz od 2 godzin i prawie wskazowka sie nie podniosla Niezle go mroz zalatwil. No moze to tez wina prostownika bo pamieta jeszcze czasy socjalizmu A tak na marginesie moj akumulator ma 65Ah , czytalem ze ktos tu z AAZ mial 55Ah, kto nie ma racji ja czy on??