tak tak jest walnieta!! dziad upchnął mi badziewie:)synec pisze:włóż tą migająca w miejsce tej dobrej. Jeżeli dalej będzie migać tzn że masz uwaloną żaróweczkęfido pisze:panowie chcialem wymienic wewnatrz auta(tyl) zwykle zarowki na diodowe i teraz tak jedna włozylem swieci elegancko gdy wlozylem 2 to ona jakos tylko dziwnie miga!!! jak poradzic sobie z tym problemm??
Wymiana żarówek wewnątrz samochodu
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
-
- Nowicjusz
- Kontakt:
Pod licznikiem? Rozumiem, że chodzi Ci o podświetlenie licznika..VanWilder20 pisze:jestem poczatkujacym uzytkownikiem Golfa 2 i chcialbym wymienic sobie zarowki pod licznikiem
Tam są 2 żarówki..
Żeby je wymienić w MK2 to musisz zdjąć całą ramkę dookoła licznika i radia.
W tym celu wyjmujesz radio (jeśli takowe posiadasz), wyciągasz pokrętło i suwaki nawiewów (wszystko jest na wcisk), ściągasz panel nawiewów (jest na wcisk), wyciągasz zaślepki przełączników i przełączniki awaryjnych, grzania szyby, halogenów (mocniej pociągasz, bo są na wcisk), odczepiasz od przełączników poszczególne wtyczki.
Następnie odkręcasz śrubki mocujące ramkę (nie pamiętam już ile ich jest, ale zdaje się, że są 2 przy liczniku, 2 pod panelem nawiewów, 1 w otworze radia i 1 w którymś otworze przełączników (mogę się mylić do do umiejscowienia i ilości, bo rozbierałem to ze 3-4 lata temu).
Jak odkręcisz wszystkie śrubki ramki to delikatnie ją wyciągasz, następnie odkręcasz 2 śruby licznika, wysuwasz delikatnie i odpinasz od niego linkę prędkościomierza i jedną lub dwie wtyczki licznika (w zależności jak masz).
Jak już wyjmiesz licznik to żarówki będziesz od razu widział.
Tylko przy wyjmowaniu / wkładaniu uważaj na folię licznika, bo jest delikatna i lubi ją szlag trafiać właśnie przy żarówkach.
. . . . . . . . . . MOJA BYŁA GOLFINA . . . . . . . . . . . . . MOJA OBECNA JETTA . . . . . . . . . .
-
- Nowicjusz
- Kontakt: