niedziałająca wycieraczka tylnia

Masz problem ze swoim VW?
Napisz tutaj co go boli :)

Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP

waja12
Nowicjusz
Nowicjusz
Kontakt:

niedziałająca wycieraczka tylnia

Post autor: waja12 » pt mar 16, 2007 16:05

Mam problem z tylnią wycieraczką która przestała mi działać . gdy prubuję ją włączyć to z pod maski wydobywa się dziwny dzwięk tak jakby jakiś silniczek albo coś . gdy naciskam to tak buczy .

Waja12

Awatar użytkownika
prezesik25
VWGolf.pl Killer
VWGolf.pl Killer
Kontakt:

Post autor: prezesik25 » pt mar 16, 2007 16:51

Ten dźwięk to silniczek spryskiwaczy załączający się przy próbie uruchomienia tylnej wycieraczki.

Zdejmij osłonę z tylnej klapy od wewnątrz i sprawdź, czy nie zaśniedziały styki na wtyczce zasilającej tylną wycieraczkę. Przeczyść je, załóż wtyczkę i sprawdź jeszcze raz.

Obrazek
Obrazek

Awatar użytkownika
Grzesiekk1982
VWGolf.pl Killer
VWGolf.pl Killer

Post autor: Grzesiekk1982 » pt mar 16, 2007 17:24

waja12 pisze:Mam problem z tylnią wycieraczką która przestała mi działać . gdy prubuję ją włączyć to z pod maski wydobywa się dziwny dzwięk tak jakby jakiś silniczek albo coś . gdy naciskam to tak buczy .
Sprawdź bezpiecznik tylnej wycieraczki. Pompka spryskiwacza jest przecież jedna i będzie działać bez tylnej wycieraczki.
Bezpiecznik 4 od lewej, 15A jest od tylnej, a 5 15A ejst od przednich wycieraczek i pompki spryskiwacza (oraz podgrzewanych dyszy).
Pozdrawiam.

Zablokowany

Wróć do „Techniczne (archiwum)”