samodzielny montaz halogenow
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
samodzielny montaz halogenow
Witam
Kiedys Ktos podawal manuala jak to zrobic, wraz ze zdjeciami. Niestety lupka nie dziala
Interesuje mnie rowniez jak zrobic cos takiego, zeby po wsadzeniu kluczyka do stacyjki automatycznie zapalaly sie swiatla?
Prosze o odpowiedzi
Pozdrawiam
artur
Kiedys Ktos podawal manuala jak to zrobic, wraz ze zdjeciami. Niestety lupka nie dziala
Interesuje mnie rowniez jak zrobic cos takiego, zeby po wsadzeniu kluczyka do stacyjki automatycznie zapalaly sie swiatla?
Prosze o odpowiedzi
Pozdrawiam
artur
-
- VW Baron
- Auto: Szukam... i NC700X
Re: samodzielny montaz halogenow
Dziala, na samym dole strony masz wyszukiwarke. Montaz jest b. latwy. Wystarczy plusem wpiac sie do okraglej kostki nad chlodnica. Kolor kabla chyba szarozolty wchodzacy w kostke, z drugiej strony masz puste miejsce w ktore mozesz wcisnac nowy pin z kablem. Minus wiadomo do masy, ja dalem bezposrednio do aku. Oczywiscie tak ci zadziala jesli masz oryginalny wlacznik.art66 pisze:Witam
Pozdro
Gitner
2004 - 2010 był MK3 Variant . . . od 2010 jest Variant służbowy . . .
Wykres 1Z seria + R
FAQ - Tempomat za grosze !!!
Wykres 1Z seria + R
Dziala, na samym dole strony masz wyszukiwarke. Montaz jest b. latwy. Wystarczy plusem wpiac sie do okraglej kostki nad chlodnica. Kolor kabla chyba szarozolty wchodzacy w kostke, z drugiej strony masz puste miejsce w ktore mozesz wcisnac nowy pin z kablem. Minus wiadomo do masy, ja dalem bezposrednio do aku. Oczywiscie tak ci zadziala jesli masz oryginalny wlacznik.
Dzieki
Hmmm, nie wiem czy mam oryginalny wlacznik. Moj wlacznik swiatel jest dwupozycyjny, ale daje sie go lekko wyciagnac i przekrecic - myslalem, ze wlasnie ta funkcja jest do halogenow....W zderzakach jest miejsce na halogeny.
pzdr
artur
Dzieki
Hmmm, nie wiem czy mam oryginalny wlacznik. Moj wlacznik swiatel jest dwupozycyjny, ale daje sie go lekko wyciagnac i przekrecic - myslalem, ze wlasnie ta funkcja jest do halogenow....W zderzakach jest miejsce na halogeny.
pzdr
artur
-
- VW Baron
- Auto: Szukam... i NC700X
Wlacznik oryginalny z opcja halogenow musi dac sie dwukrotnie wyciagnac. Z prawej strony wlacznika masz 2 lampki i 2 ikonki PRZYKLAD, inaczej pozostaje albo wymiana tego modulu albo rzezba i montaz zewn wlacznika. Szybciej jak wymienisz wlacznik i podepniejsz sie do inst fabrycznej, samemu to zrobisz.art66 pisze:Hmmm, nie wiem czy mam oryginalny wlacznik. Moj wlacznik swiatel jest dwupozycyjny, ale daje sie go lekko wyciagnac i przekrecic
Pozdro
Gitner
2004 - 2010 był MK3 Variant . . . od 2010 jest Variant służbowy . . .
Wykres 1Z seria + R
Wykres 1Z seria + R
Wlacznik oryginalny z opcja halogenow musi dac sie dwukrotnie wyciagnac. Z prawej strony wlacznika masz 2 lampki i 2 ikonki \Gitner pisze:art66 pisze:Hmmm, nie wiem czy mam oryginalny wlacznik. Moj wlacznik swiatel jest dwupozycyjny, ale daje sie go lekko wyciagnac i przekrecic
Bylem to sprawdzic wlasnie. No niestety tylko jedna ikonka . Zastanawia mnie po co wlasciwie jest u mnie to wyciagane pokretlo. Jedyna zmiana jaka zauwazam to zmiana podswietlenia ikonki na zolta. Swiatla swieca tak samo.
A moze ja myle pojecia. W zderzaku mam migacze i takie jakby atrapy z soczewka. Moze to nie jest halogen, tylko miejsce na przeciwmgielne jakies?
artur
- Paweł Marek
- V.I.P.
Może byś dał fotkę, może masz halogeny i nie podłączone? Tak wygląda halogen (to z kółkiem w środku
[ Dodano: Czw Mar 15, 2007 8:57 pm ]
Po wyciągnięciu wlącznika jeśli masz na jeden raz powinno się zapalić przewmgielne z tyłu
[ Dodano: Czw Mar 15, 2007 8:58 pm ]
i halogen i przecimgielne to w żargonie to samo, jeśli chodzi o to co w zderzaku jest zamontowane
[ Dodano: Czw Mar 15, 2007 8:57 pm ]
Po wyciągnięciu wlącznika jeśli masz na jeden raz powinno się zapalić przewmgielne z tyłu
[ Dodano: Czw Mar 15, 2007 8:58 pm ]
i halogen i przecimgielne to w żargonie to samo, jeśli chodzi o to co w zderzaku jest zamontowane
Kto o coś spytał i uzyskał poradę niech czuje się zobowiązany napisać o rezultatach -pomogło, nie pomogło, jakie było właściwe rozwiązanie problemu.
- Paweł Marek
- V.I.P.
No typowy nowicjusz Ja bym na Twoim miejscu poleciał od razu zobaczyć.
A poważnie: musisz się teraz zorientować, może masz halogeny i są jakoś nietypowo podłączone, albo nie podłączone, albo ktoś zmienił włącznik na taki bez opcji halogenów, bo mu się zepsuł, a te bez halogenow są dwa trzy razy tańsze.
A poważnie: musisz się teraz zorientować, może masz halogeny i są jakoś nietypowo podłączone, albo nie podłączone, albo ktoś zmienił włącznik na taki bez opcji halogenów, bo mu się zepsuł, a te bez halogenow są dwa trzy razy tańsze.
Kto o coś spytał i uzyskał poradę niech czuje się zobowiązany napisać o rezultatach -pomogło, nie pomogło, jakie było właściwe rozwiązanie problemu.
- Paweł Marek
- V.I.P.
- Paweł Marek
- V.I.P.
Orygialne są dobre jakościowo, trwałe ale marnie świecą. Tuningowe lepiej. Więc zależy czego oczekujesz. Ja mam oryginalne ale wogóle nie korzystam tak niewiele pomagają.