Wymiana kostki stacyjki

Masz problem ze swoim VW?
Napisz tutaj co go boli :)

Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP

NERX
Mały gagatek
Mały gagatek
Kontakt:

Wymiana kostki stacyjki

Post autor: NERX » śr mar 14, 2007 11:46

Jak w temacie chodzi mi o to jak sie do tego zabrać ? Podobno to nie jest wcale takie na hop .Jak odkręcić kiere ? W którą strone ?

bodzio_j
Lord GTI
Lord GTI
Kontakt:

Post autor: bodzio_j » śr mar 14, 2007 12:00

NERX, zdejm klakson, odkręć nakrętkę, zdejmij kierę, no i tuleję.Adkręcasz stacyjkę i już.Z tuleją możesz mieć pewne problemy, kiedyś z kumplem wymieniałem kostkę i trzeba było odkręcić kolumnę, tuleja nie zeszła za nic.

Awatar użytkownika
krzylo
V.I.P.
V.I.P.
Kontakt:

Post autor: krzylo » śr mar 14, 2007 12:00

kierownice z regoly odkreca sie w lewa strone przeciwnie do wskazowek zegara... nie wiem jak w trojeczce jest podlaczona kostaka...ale wydaje mi sie ze bedziesz musial zdjac kolejno kierownice, przelaczniki (kierunki,wycieraczki),stacyjke....i teraz w zaleznosci od tego jak tam to idzie (musisz zobaczyc) moze nie bedziesz wcale musial zdejmowac stacyjki tylko wystarczy ze odkrecisz taka srubke od strony komory silnika...jesli nie to musisz zdjac stacyjke i dopiero zabierac sie za wymiane kostki...

Awatar użytkownika
miś fazi
_
_

Post autor: miś fazi » śr mar 14, 2007 12:15

w MK3 musi zdjąć stacyjke bo dojście do śrubki co ją trzyma jest dostępne tylko jak stacyjka zdjęta , nakrętka kierownicy ma normalny gwint , ale do tulejki będziesz musiał wykombinować ściągacz

Zablokowany

Wróć do „Techniczne (archiwum)”