Montaż centralnego zamka. Problem

Masz problem ze swoim VW?
Napisz tutaj co go boli :)

Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP

Awatar użytkownika
deamon
Użytkownik
Użytkownik
Kontakt:

Montaż centralnego zamka. Problem

Post autor: deamon » pn mar 12, 2007 22:33

Witam
Posiadam autoalarm, dokładnie taki http://moto.allegro.pl/show_item.php?it ... s%C5%82any.
ma on opcje sterowania centralnym zamkiem. Teraz mam pytanie, mam 2 siłowniki elektryczne jeden Master a drugi Slave, powiedzcie mi czy moge to podłączyć razem bez żadnej centralki? jeżeli tak to jak? z mastera wychodzi chyba 5 przewodów i nie wiem co i jak podłączyć :/ z alarmu wychodzą 2 wyjścia sterowane minusem.
Pozdrawiam

zelek 1987
Mały gagatek
Mały gagatek

Re: Montaż centralnego zamka. Problem

Post autor: zelek 1987 » pn mar 12, 2007 22:38

[quote="deamon"]Witam
Posiadam autoalarm, dokładnie taki http://moto.allegro.pl/show_item.php?it ... s%C5%82any.
ma on opcje sterowania centralnym zamkiem. Teraz mam pytanie, mam 2 siłowniki elektryczne jeden Master a drugi Slave, powiedzcie mi czy moge to podłączyć razem bez żadnej centralki? jeżeli tak to jak? z mastera wychodzi chyba 5 przewodów i nie wiem co i jak podłączyć :/ z alarmu wychodzą 2 wyjścia sterowane minusem.
Pozdrawiam[/quote

z tego co sie orietuje to potrzebna ci bedzie centralka sterujaca silownikami a alarm bedzie sterowal ja. koszt takiej centralki nie jest duzy na allegro caly central mozna wyrwac w granicach 40zl

Awatar użytkownika
okulik
Użytkownik
Użytkownik
Kontakt:

Post autor: okulik » pn mar 12, 2007 23:00

Kup dwa przekaźniki po 6zl i będziesz miał tańszy model centralki.

Sprzedam; [url=http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?t=178273][b]zestaw, mono-wtrysk, na przerobienie z gaźnika[/b][/url]

Awatar użytkownika
KUSTO
Ma gadane
Ma gadane
Kontakt:

Post autor: KUSTO » pn mar 12, 2007 23:24

mozna własnie zrobić na 2 przekaźnikach poszukaj w necie schemat takiego podlaczenia i sobie zrobisz bez problemu jezeli znasz sie choć troche na elektryce

Awatar użytkownika
okulik
Użytkownik
Użytkownik
Kontakt:

Post autor: okulik » pn mar 12, 2007 23:42

Obrazek

Sprzedam; [url=http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?t=178273][b]zestaw, mono-wtrysk, na przerobienie z gaźnika[/b][/url]

Awatar użytkownika
deamon
Użytkownik
Użytkownik
Kontakt:

Post autor: deamon » wt mar 13, 2007 08:12

Dzieki za odpowiedzi. Zaraz jade do garazu cos kombinować. Myślę że zrobie ten sterownik na przekaźnikach bo powinienem takie mieć z uszkodzonej pompki od centralnego zamka z golfa III i passata B3 :) o wynikach poinformuje :)

Awatar użytkownika
KUSTO
Ma gadane
Ma gadane
Kontakt:

Post autor: KUSTO » wt mar 13, 2007 18:22

powodzenia :)

Awatar użytkownika
deamon
Użytkownik
Użytkownik
Kontakt:

Post autor: deamon » wt mar 13, 2007 22:22

No i posiedziałem pare chwil w garazu, dokładnie 5 godzinek i udało mi sie sklecić centralkę ze schemaciku okulik'a, dzieki wielkie za schemat. Do tego podłączyłem syrene do alarmu i póściłem instalacje audio :D więc to był bardzo owocny dzionek a jutro czeka mnie wymiana drążków kierowniczych :) ooo właśnie może macie jakiś sposob na wymiane zeby nie trzeba bylo ustawiać kątów i zbierzności?
Pozdrawiam

Awatar użytkownika
KUSTO
Ma gadane
Ma gadane
Kontakt:

Post autor: KUSTO » wt mar 13, 2007 23:20

na moje to nie obedzie sie bez wizyty na zbieznosci kół takich rzeczy myśle że nie robi sie na oko :)

Awatar użytkownika
deamon
Użytkownik
Użytkownik
Kontakt:

Post autor: deamon » śr mar 14, 2007 07:19

tzn powiem Ci że mój brat jak zmieniał końcówki w passku B3 to liczył ilość obrotów podczas odkręcania i później tak samo dokręcił, pojechał na zbieżność i była oki :D ale może to tylko przypadek :) zobaczymy

jeanks5t
Ma gadane
Ma gadane

Post autor: jeanks5t » śr mar 14, 2007 09:43

Ja jak zmieniałem końcówki to zaznaczyłem sobie linią pewne miejsce na drążku i charakterystyczne miejsce na końcówce drążka, zmierzyłem suwmiarką i też było dobrze. Możesz sobie spróbować dwoma sposobami naraz i zobaczyć, ale po wymianie i tak jedź gdzieś żeby ci sprawdzili. A jeszcze jedno po wymianie końcówek nie trzeba jechać na ustawianie kątów

Zablokowany

Wróć do „Techniczne (archiwum)”