Problem z temperaturą silnika
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
-
- Nowicjusz
Problem z temperaturą silnika
Koledzy, mam problem polegający na tym, że silnik nagrzewa się bardzo wolno, nawet po przejechaniu 25km nie osiąga normalnej temperatury a przy tym dużo pali (13 litrów/100km) silnik to 1,8 benzyna.Jaka może być przyczyna ?
Szerokości
Problemy ze zbyt dużym spalaniem
Mam Golfa III 1,4 z automatycznym ssaniem pali około 11l/100km coś w nim jest chyba nie tak!! Dodam jeszcze że są w nim założone dosyć szerokie oponki 185/60 pomóżcie
[ Dodano: 13 Mar 2007 17:38 ]
Mam mały problem podobny do opisywanego przez "Sienkowski" Tylko że mój Golf Mk3 ma bardziej problem ze spalaniem pali ok 11l/100km ma automatyczne ssanie i trochę szersze oponki 185/60 ale chyba nie powinien aż tyle palić bardzo szybko silnik się grzeje 4km 90stopni i tak już zostaje nic się nie zmienia temperatura jest stała pomocy bo nie wyrobię na paliwo!!!!
[ Dodano: 13 Mar 2007 17:38 ]
Mam mały problem podobny do opisywanego przez "Sienkowski" Tylko że mój Golf Mk3 ma bardziej problem ze spalaniem pali ok 11l/100km ma automatyczne ssanie i trochę szersze oponki 185/60 ale chyba nie powinien aż tyle palić bardzo szybko silnik się grzeje 4km 90stopni i tak już zostaje nic się nie zmienia temperatura jest stała pomocy bo nie wyrobię na paliwo!!!!