Elektryczne szyby

Masz problem ze swoim VW?
Napisz tutaj co go boli :)

Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP

Awatar użytkownika
Szyszon
Ma gadane
Ma gadane
Kontakt:

Elektryczne szyby

Post autor: Szyszon » czw lut 15, 2007 14:56

Witam, mam maly problem z szyba pasazera, od pewnego czasu nie dziala. Naciskam guzik, slychac cykniecie silnika i przygasa lekko oswietlenie wlacznikow.

Mam seryjny alarm ale nigdy on nie dzialal... jakos byl mi zbedny :foch: ale ostatnio, godz 1 w nocy, pod blokiem mojej dziewczyny,dwa razy nacisnalem guzik opuszczania prawej szyby i ciach, stacyjka nie reaguje a konktrolka alarmu przy szybie miga, zlapalem za klamke i sie zaczelo :crazy: zaczal wyć jak nigdy dotad... ludzie w oknach, ja przy wyjacym aucie z podniesiona maska :panna: pomoglo odpiecie klamry od aku. Czy VAG'iem mozna to jakos sprawdzic?

Dodam ze centralny dziala ok, alarmu ikonka migala zawsze ale nigdy on nie dzialal! Szyby byly ok, do teraz. Samochod w garazu wiec nic nie przymarza! Cos chyba z elektryka, ale czy obejdzie sie bez wizyty u mechanika? Prawe drzwi mam wygluszone i nie widzi mi sie zrywac wszystkiego :crazy:

Pozdrawiam
Szymon
[img]http://www.robisoft.com.pl/szyszon/vwgolf/golf.jpg[/img]

Awatar użytkownika
Jerzas
Użytkownik
Użytkownik

Post autor: Jerzas » czw lut 15, 2007 15:10

Szyszon pisze:Naciskam guzik, slychac cykniecie silnika i przygasa lekko oswietlenie wlacznikow.
Coś mogło ci przylokować szybe.
Weź osobe do pomocy. złap szybe miedzy dłonie i naciśnij w dól a druga osoba niech nacisnie przycisk w dół i może uda sie odblowować.

Awatar użytkownika
Szyszon
Ma gadane
Ma gadane
Kontakt:

Post autor: Szyszon » wt mar 13, 2007 11:01

Witam, wlasnie rozbebeszylem cala prawa strone drzwi,wygluszenie poszlo sie ***** :grrr:

Odkrecilem prowadnice, poluzowalem wszystko i dalej nic, naciskam guzik i slysze tykanie w tym calym mechanizmie... nigdzie sie nic nie napreza, nic nie drga... tylko cykanie, w jedna strone cyknie dwa razy w druga cyka caly czas :panna: ma ktos pomysl? Czy jechac do "mechanikow"?

p.s. jak wyciagnac caly mechanizm ktory tam siedzi? Poluzowalem jedna prowadnice i caly lata ale jest do niej przytwierdzony nie wiem jak...

Pozdrawiam
Szymon
[img]http://www.robisoft.com.pl/szyszon/vwgolf/golf.jpg[/img]

Awatar użytkownika
Jerzas
Użytkownik
Użytkownik

Post autor: Jerzas » wt mar 13, 2007 11:14

Możliwe, że silnik jest spalony.
Jak wyciągnąć? Trzeba odkręcić pięć śrub, ktorymi podnośnik jest przykręcowy do drzwi i jescze to co najtrudniejsze to musisz odkręcić (poluzować) po jednej srubie przy każdym z dwóch mocowań szyby do podnośnika. To może być trudne, bo jesli masz szybę zamkniętą to te mocowania są schowane pod blachą. Poświeć sobie latarką, użyj lusterka i zobacz te mocowania. Najpierw jeszcze odczep wtyczkę od modułu z silniczkiem.

Zablokowany

Wróć do „Techniczne (archiwum)”