nie odpala
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
-
- Nowicjusz
- Kontakt:
nie odpala
do wczorajszego tematu. nie mam imobilajera tylko alarm zalozony oryginalnie we fabryce jeszcze.Jest on niby wylaczony Ja nie mam pilota od niego.O co chodziu z ta kostka stacyjki? Co moglo by sie przy niej stac
maciejVW
Do fabrycznych alarmow nie bylo zadnych pilotow.maciejVW pisze:Ja nie mam pilota od niego
Mogla sie poprostu wysluzyc.maciejVW pisze:O co chodziu z ta kostka stacyjki? Co moglo by sie przy niej stac
Ja wymienialem, bo byl zaplon, ale z rozruchem juz nie bardzo. Musialem kombinowac kluczyk do gory unosci, wtedy odpalal. Wymienilem i wszystko bangla jak trzeba.
pomimo ze mam jedynke to mialem taka przygode....jadac sobie po miescie samochod mi zgas .... standardowo bo mam problemy z alternatorem ... ale co mnie dziwilo ... ze wszystkie kontrolki sie swieca a odpalic nie chce....warsztat ... po wymianie kostki stacyjki zaczelo wszystko dzialac normalnie...nawet skonczylo sie szarpanie w czasie jazdy....
kostki stacyjki maja to do siebie ze nigdy nie wiadomo kiedy siadaja ... jesli masz calkowity zanik pradu to mozesz sie jej czepic .. nie wiem ile do trojeczki kosztuje taka przyjemnosc ale mysle ze nie jesdt drogo (ja placilem 13 zeta do MK II)...
pozdroVWka
[ Dodano: 12 Mar 2007 21:22 ]
a co chcesz sprawdzac dokladniej ???
czy masz iskre na swiecy ?? ... wykrec jedna, wepnij w przewody przystaw wpieta swiece do sinika i niech ktos ci zakreci silnikiem...byle nie dlugo...powinna sie pojawic iskra...
kostki stacyjki maja to do siebie ze nigdy nie wiadomo kiedy siadaja ... jesli masz calkowity zanik pradu to mozesz sie jej czepic .. nie wiem ile do trojeczki kosztuje taka przyjemnosc ale mysle ze nie jesdt drogo (ja placilem 13 zeta do MK II)...
pozdroVWka
[ Dodano: 12 Mar 2007 21:22 ]
a co chcesz sprawdzac dokladniej ???
czy masz iskre na swiecy ?? ... wykrec jedna, wepnij w przewody przystaw wpieta swiece do sinika i niech ktos ci zakreci silnikiem...byle nie dlugo...powinna sie pojawic iskra...
w takim razie sprawdż sobie bezpiecznik F16 , a co do pomiaru prądu , to wystarczy wkłuć w kabel cienką igłe i podłączyć probówke , kabel czarny musi być , widocznie patrzyłeś na kable co idą od manetek , rozbierz osłone stacyjki i spod stacyjki wychodzą kable , jest ich pięć w kostce czerwony , czarny , czerwono - czarny , szary , brązowo - czerwony