[MK3] Opony barum
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
- mi5iek84
- Użytkownik
- Kontakt:
[MK3] Opony barum
jak w temacie. czy ktos ma takowe jak sie sprawuja??? pytalem w sklepie i powiedzieli mi ze kosztuja kolo 180 za nowke sztuke 195/50/15 czy dobre sa czy moze lepiej dolozyc troszke kaski i jakies inne kupic?? czekam na oipnie. pozdrowienia:)
http://www.opony.com.pl/opony/opony_pro ... ucent=Toyo
ja bym polecil te oto oponki zazmiast tych barumkow albo uniroyal rainsport cena kolo 205 zl a napewno bede lepsze niz barumki
ja bym polecil te oto oponki zazmiast tych barumkow albo uniroyal rainsport cena kolo 205 zl a napewno bede lepsze niz barumki
A ja bym polecił Uniroyal Rallye 550 - mają dużo lepsze opinie od Barumów i są niewiele droższe
http://www.opony.com.pl/testy/index_tes ... 50&ilosc=0
http://www.opony.com.pl/testy/index_tes ... 50&ilosc=0
-
- Gadatliwa bestia
Ja w moich 2 golfach mam na zime Barum Polaris i musze powiedzieć że są to idealne opony , zero poślizgów itd, auto pięknie się drogi trzyma i wychodzi bez problemu z każdej zaspy. Ale Barum letnie nie sa zbyt za dobre, tak mówią dobrzy wulkanizatorzy, na lato posiadam KLEBERY te same w 2 golfach i powiem że na nich mi się jeżdzi super , dobrze trzymają sie na drodze , na zakretach, są bardzo ciche nawet powyżej 100 km/h, a cena jest dobra jak za tak dobrą gumę. Za 13 trzeba dać około 175 zł. za 14 około 205 zł a 15 to nie mam pojęcia.
- tomileszek
- VW.tomi.pl
- Kontakt:
kl
kumpel ma w Fabi takie oponki i mowi ze strzaszne sa. Na zimowkach zakopal sie na podworku w lekkim sniegu
Dude wher's your car?
- neo25-pk
- Mały gagatek
- Kontakt:
Witam
Sam jeżdże na letnich Barum-kach Bravura 195/60/14 i muszę powiedzieć ze te opony sa kipskie. Golfa kupiłe rok temu i mam niemiłe doswiadczenie z nimi. Przede wszystkim sa bardzo twarde. Jak jest temp. ponizej 10 st.C i popada deszcz to przy gwałtownym hamowaniu jedziesz na nich jak na lodzie (brak ABS). Zimą po pierwszych opadach śniegu, to juz całkiem porażka, mimo tego że bieznik jest bardzo gróby (5mm, 6mm) niemogłem z podwórka wyjechac . Oczywiście zaraz kupiłem zimówki ! Zastanawiam sie własnie nad ich zmiana na lato, bo juz nieraz podczas hamowania widziałem gwałtownie zblizający sie samochód jadacy przdemna !!!
Sam jeżdże na letnich Barum-kach Bravura 195/60/14 i muszę powiedzieć ze te opony sa kipskie. Golfa kupiłe rok temu i mam niemiłe doswiadczenie z nimi. Przede wszystkim sa bardzo twarde. Jak jest temp. ponizej 10 st.C i popada deszcz to przy gwałtownym hamowaniu jedziesz na nich jak na lodzie (brak ABS). Zimą po pierwszych opadach śniegu, to juz całkiem porażka, mimo tego że bieznik jest bardzo gróby (5mm, 6mm) niemogłem z podwórka wyjechac . Oczywiście zaraz kupiłem zimówki ! Zastanawiam sie własnie nad ich zmiana na lato, bo juz nieraz podczas hamowania widziałem gwałtownie zblizający sie samochód jadacy przdemna !!!
Pilnie kupię osłone rozrządu (górną boczna pokrywę, plastik) !!!
Ja mam bravuris i są OK. W teście w auto świecie mają 3 miejsce na 7 opon:
1 Fulda Carat Attiro (wzorowa)ocena 5
2 Kleber DynaxerHP2 (polecana)ocena 5
3 Barum Bravuris (polecana)ocena 5-
4 Dębica Furio ocena 4
5 Kormoran Runpro ocena 4
6 Point S Summerstar ocena 3+
7 Marangoni Marix ocena 2+
Testowane opony miały rozmiar 175/65 R14 H.
1 Fulda Carat Attiro (wzorowa)ocena 5
2 Kleber DynaxerHP2 (polecana)ocena 5
3 Barum Bravuris (polecana)ocena 5-
4 Dębica Furio ocena 4
5 Kormoran Runpro ocena 4
6 Point S Summerstar ocena 3+
7 Marangoni Marix ocena 2+
Testowane opony miały rozmiar 175/65 R14 H.
-
- Nowicjusz