płyn chłodniczy
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
płyn chłodniczy
ubywa mi płyn chłodniczy tylko nie wiem gdzie bo nie cieknie, w samochodzie w środku też go nie ma, sprawdziłem olej i też nic. Silnik pracuje równo i pali bez problemu.
Witam, mam podobny problem. Uszkodzenie już zlokaklizowałem. U mnie powodem ubywania płynu jest wyciek na zewnątrz spod głowicy. Ciężko to było zlokalizować, bo jak silnik ciepły to od razu wysycha, ale po jeździe silnik ma tempaeraturę, a w układzie chłodzenia jest ciśnienie i ono powoduje, że jak stoi i stygnie to wyciska płyn akurat u mnie spod uszczelki głowicy. Dało się to zaobserwować rano przed odpaleniem silnika, ale przyznam się, że troszkę czasu mi to zajęło.
pzdr
zyggy
pomogłem -> kliknij [POMÓGŁ]
pzdr
zyggy
pomogłem -> kliknij [POMÓGŁ]
-
Jacek Szoblik
- Nowicjusz

- Kontakt:
Re: płyn chłodniczy
czesc sprawdz w okolicy pompy wody czy niemasz tam wycieku.przy okazji zapraszam na zakupy do naszego sklepu szoblik auto czesci pytac tez mozna na gg 2578847gabtom pisze:ubywa mi płyn chłodniczy tylko nie wiem gdzie bo nie cieknie, w samochodzie w środku też go nie ma, sprawdziłem olej i też nic. Silnik pracuje równo i pali bez problemu.