Urwany odpowietrznik
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
Urwany odpowietrznik
mam w jednym kole urwany odpowietrznik i jak go wymienic,nie da sie wykrecic.odpowietrzalem samochod na wyl silniku,pompowalem pedalem kolega odkrecal odpowietrznik i jak pedal posszedl do dolu to zakrecal,po paru razach bylo dobrze,kola sprzodu byly zapowietrzone bo wymienialem przewody wiec z tylu tez musze odpowietrzac?aha tylko ze jak zapale silnik to znowu uciekapedal do ziemi
Ostatnio zmieniony śr mar 07, 2007 12:47 przez rustin, łącznie zmieniany 1 raz.
-
- Gadatliwa bestia
- Kontakt:
[quote="rustin"]a dobrze odowietrzam bo czytalem ze najpierw sie odkreca odpowietrznik naciska pedal wyjdzie plyn i zakreca[/quot
odpowietrzanie:
1pompujesz
2trzymasz pedla wcisniety hamulca>w tym czasie odkrecasz(luzujesz) odpowietrrzniki
3trzymasz wciaz pedal wcisniety i zakrecasz odpowietrznik
ii tak pare razy az zejdzie powietrze....
odpowietrzanie:
1pompujesz
2trzymasz pedla wcisniety hamulca>w tym czasie odkrecasz(luzujesz) odpowietrrzniki
3trzymasz wciaz pedal wcisniety i zakrecasz odpowietrznik
ii tak pare razy az zejdzie powietrze....
-
- Gadatliwa bestia
- Kontakt:
Re: dwa problemy
z tym urwanym to jest troche probnlem i trosze pracy...trzaba zdemontowac zacisk rozwiercic urwany odpowietrznik nagwintowac no i przedewszystkim znalesc jakis inny o wiiekszej srednicy...rustin pisze:mam w jednym kole urwany odpowietrznik i jak go wymienic,nie da sie wykrecic.odpowietrzalem samochod na wyl silniku,pompowalem pedalem kolega odkrecal odpowietrznik i jak pedal posszedl do dolu to zakrecal,po paru razach bylo dobrze,kola sprzodu byly zapowietrzone bo wymienialem przewody wiec z tylu tez musze odpowietrzac?aha tylko ze jak zapale silnik to znowu uciekapedal do ziemi
co do odpowietrzenia to zrob wszystkie kola.....
pedal wpadac moze jak sie silnik uruchomi...popompuj z wlaczonym silnikiem i powinien stwardniec jesli nie to mozliwe ze pompa nie domaga....
[ Dodano: 07 Mar 2007 08:28 ]
jak tak zrobisz jak piszesz to wlasnie wtedy sie zapowietrza!!!!popompuj trzymaj pedal i wtedy odkrec jak zejcie p[edal w dol i wyleci troche plynu z powietrzem trzymajac dalej zakrec i zrob tak pare razy i bedzie ok!!! jak tak zrobisz jak pisze i pedal wciaz bedzie lecial to pompa przepuszczarustin pisze:ale ten urwany to w bebnie z tylu,nie da sie wymienic?po zapaleniu do konca leci ale pare razy i jest trwardzszy,wczoraj bylo dobrze wszystko zanim zapowietrzylem,a na forum pisze zaeby najpierw odkrecic nacisnac i zakrecic
a jak piszesz ze to jest w bebnie to nie ma co sie meczyc z tym odpowietrznikiem...kup nowy cylinderek (50zl) zmien i bedzie ok
http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?p= ... e12b233460 tutaj pisze jakis inny sposob odpowietrzania.kurde wczoraj robilem tak jak pisales i wszystko ok tylko jak za pale to na nic.
-
- Gadatliwa bestia
- Kontakt:
przeczytalem pare pierwszych tam wskazowek....iiii dziwne to jest dal mnie...ja zawsze z ojcem(mamy warsztat-ojciec mechanik)robimy tak jak Ci pisze i zawsze jest ok....no uzywamy tez urzadzenie cisnieniowe do odpowietrzania-nie trzeba pedalem pompowac (to urzadzenie wtlacza plyn pod cisnieniem w ukl.hamulcowy wystarczy tylko odkrecac odpowietrzniki.....rustin pisze:http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?p= ... e12b233460 tutaj pisze jakis inny sposob odpowietrzania.kurde wczoraj robilem tak jak pisales i wszystko ok tylko jak za pale to na nic.
[ Dodano: 07 Mar 2007 09:01 ]
no ok ale zapal silnik popompuj i zobacz co wtedy....jak pedal dalej leci w dol to albo jest wciaz zapowietrzone albo cylinderki/gumki w pompce sa do wymiany..stare pompy chodz i chodza i jest ok ale jak sie mocno zapowietrza to pozniej jest je ciezko odpowietrzyc.....rustin pisze:http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?p= ... e12b233460 tutaj pisze jakis inny sposob odpowietrzania.kurde wczoraj robilem tak jak pisales i wszystko ok tylko jak za pale to na nic.
-
- Gadatliwa bestia
- Kontakt:
z ukl.do przewodu powietrze zejdzie ale w cylinderku zostanie....wiec nie da sie tego zrobic zeby bylo w 100% ok....rustin pisze:a ktos mi mowil ze jak nie mam odpowietrznika tak jkau mnie z tylu to mozna przewod luzowac.tylko ze u mnie wywalilem caly plyn jak go wyjalem i scisaklem to moze teraz duzo razy musze tak pompowac zanim dobrze dojdzie?
jak caly plyn ci zlecial to napewno dluzej trzeba odpowietrzac....bo jest kupe powietrza